Виртуално представяне на двадесет и първото издание на електронното списание

...
Виртуално представяне на двадесет и първото издание на електронното списание
Коментари Харесай

Мащабно проучване за музеите и COVID-19 бе направено от Русенския музей

Виртуално показване на двадесет и първото издание на електронното списание за етнология, медиавистика и археология „ Онгъл “ бе изработен измежду представители на музейната колегия. Организаторите на срещата – екип на Регионален исторически музей – Русе и Асоциацията за антропология, етнология и Фолклористика „ Онгъл “, обрисуваха резултатите от изследване за рефлексиите наCOVID-19 върху институциите на паметта в България. Фокусът попадна върху данните от анкета за цифровите интензивности на музеите във времето на пандемия и онлайн ресурсите, с които работят, с цел да притеглят аудитории в обстановки, налагащи експозиционните зали да останат затворени. С интернет участниците бяха споделени разкази и усещания на шефове иPR-специалисти от страната за метода им на работа и трансформирането на репертоарните политики в необикновената конюнктура, наложена от пандемията. Коментиран бе и сполучливият образец за Панаир на музейните изложения – най-големият и влиятелен конгрес у нас за музеи, който през 2020-а година се организира като хибридно събитие, поради въведената епидемиологичната конюнктура.

Проучването за музеите иCOVID-19 е първото по рода си и най-мащабно до този миг в България проучване, което наблюдава пандемията и нейното отблясъци върху организациите, работещи с завещание. Проучването предлага и инструментариум за работа във време на рецесия, маркира и положителни практики от активността на българските музеи във времето наCOVIDи след него.

Списанието за музеите иCOVID-19 е резултат от изследователската активност по Проекта „ Музеи и (пост) Коронавирус: в търсене на принадлежности за работа с публики “, осъществен с поддръжката на Национален фонд „ Култура “, Програма „ Публики “ 2021, Модул „ Изследване и идентифициране на аудитории “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР