Винопроизводството е единия най-бързо развиващ се сектор на руската икономика

...
Винопроизводството е единия най-бързо развиващ се сектор на руската икономика
Коментари Харесай

Двата най-бързо развиващи се сектора на руската икономика

Винопроизводството е единия най-бързо разрастващ се бранш на съветската стопанска система - на второ място след военно-промишления комплекс. Това разяснява Дмитрий Киселев, ръководител на Управителния съвет на Асоциацията " Федерална саморегулираща се организация на лозарите и винопроизводителите в Русия ".

" През 2022 година Русия създаде 13% повече вино, в сравнение с през 2021 година. Това е грамаден резултат ", споделя той, представен от Прайм.

Киселев отбелязва, че неотдавна ръководителят на " Ростех " Сергей Чемезов е споделил, че Русия е почнала да създава 7 пъти повече танкове, и " при тази обстановка винопроизводството, несъмнено, не може да се конкурира с такава динамичност ".

" Ако не вземем поради военно-промишления комплекс, то винопроизводството по всяка възможност е най-бързо развиващият се бранш на съветската стопанска система като цяло ", прибавя Киселев. Той прецизира, че вносът на вино от чужбина продължава да е главният фактор, ограничителен темповете на развиване на винопроизводствто в Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР