Винетките в България са най-евтините в Европа. Всеки, който ползва

...
Винетките в България са най-евтините в Европа. Всеки, който ползва
Коментари Харесай

Новата винетка "Уикенд" ще струва 10 лева


„ Винетките в България са най-евтините в Европа. Всеки, който употребява пътищата на страната, би трябвало да има и своя принос към поддръжката им ”. Това сподели в ефира на Нова телевизия ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура ” )АПИ) инж. Светослав Глосов. Той разяснява и концепцията за въвеждане на винетка „ Уикенд ”. Експертът допуска, че тя ще коства към 10 лв., само че цената й би трябвало да бъде утвърдена и от Европейската комисия.

Инж. Глосов акцентира, че основаването на дневна винетка няма да се разисква и означи, че сходен документ не се употребява в нито една страна. “От 1 януари следващата година ще бъде въведена електронна винетка единствено за леките коли ”, сподели още шефът на АПИ. Той добави, че следва да бъде обособено ново звено към организацията, което ще дава отговор за контрола на тол системата и електронната система за винетки.

„ Тол системата е обективна система за таксуване. Тя ще касае най-вече тежкотоварните коли с тегло над 12 тона ”, сподели още инж. Глосов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР