Винер цайтунг, най-старият вестник в света, основан през 1703 година,

...
Винер цайтунг, най-старият вестник в света, основан през 1703 година,
Коментари Харесай

Преустановяват издаването на най-стария вестник в света

" Винер цайтунг ", най-старият вестник в света, учреден през 1703 година, ще отиде в историята.  Националният съвет, долната камара на австрийския парламент, взе решение да бъде прекратено издаването му, защото новите правила на Европейски Съюз вършат невероятно финансирането на вестника. В бъдеще читателите ще могат да се осведомят от електронната версия на изданието.

По време на оживена полемика през днешния ден в австрийския парламент опозиционните партии Австрийска социалдемократическа партия /АСДП/, Австрийска партия на свободата /АПС/ и демократичната НЕОС молиха към държавното управление да се откаже от превръщането на най-стария вестник в света в цифрово издание, само че ръководещите от Австрийска национална партия /АНП/ и Зелените не трансформираха своето решение, считайки че това е най-хубавото решение за " Винер цайтунг ", осведоми Дир.бг.

С отпадането на условието формалните известия за компании и сдружения да бъдат оповестени в " Държавен вестник ", който беше част от " Винер цайтунг ", стана невероятно финансирането на хартиеното издание. Предложенията на АСДП и АПС за връщане на закона в Конституционната комисия и за взаимно търсене на по-добро решение там се провалиха, защото АНП и Зелените гласоподаваха срещу.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР