Винарската изба New Bloom обра големите награди на 26-ото издание

...
Винарската изба New Bloom обра големите награди на 26-ото издание
Коментари Харесай

Розетата на New Bloom Winery взеха ритоните на Винария

Винарската маза New Bloom обра огромните награди на 26-ото издание на интернационалната профилирана галерия „ Винария “. Винарната от град Съединение взе два златни ритона за своите розета по време на формалното награждаване в Панаира в Пловдив.

Първият приз отиде за розе от серията Face-to-Face (F2F) от сортовете Кабeрне Совиньон и Марселан, годишна продукция 2017, а другото високо оценено вино e от едноименната марка New Bloom. То също е купажно от марките от Кабeрне Совиньон, Кабeрне Фран и Сира. Избата се прибра и с още три златни медала от Винария – за своето вино New Bloom от немския вид Регент, за PIXELS Каберне Совиньон и за PIXELS Совиньон блан.

Годината е изключително сполучлива за New Bloom Winery – през декември те сграбчиха наградата „ Златната маза на България “. Вината се вършат от напълно лични лозови масиви – 6000 дка в Тракийската равнина. Винарната работи както с добре познати в България сортове, по този начин и с малко известни като Дорнфелдер и Регент. Избата от Съединение е единствената у нас, която употребява тези немски сортове. Идеен мотор на техните виновност е един от най-хубавите български енолози Владимир Влъчков. „ Имам шанса да работя в екип със страхотни млади експерти.



Тази премия е самопризнание за техните старания и любовта, която влагат в правенето на качествени виновност “, разяснява специалистът.

В тазгодишния конкурс Винария 2018 година участваха над 300 проби виновност, ракии, винено бренди и спиртни питиета. Те се оценяваха от 20-членно жури, в което вземат участие одобрени дегустатори от страната и чужбина. Четиринадесет от тях са членове на Съюза на енолозите в България, който е сътрудник на Националната лозаро-винарска камара в организацията на състезанието. И тази година в състава на дегустационната комисия вземат участие задгранични енолози.

Сред тях са вино блогърът Пол Капуто от Англия, който за втора поредна година е член на журито, и сръбският дегустатор Томислав Иванович – с дълготраен опит в интернационалните винени състезания. Председател на интернационалното жури е доктор Димитър Гайдарски. Изискванията по оценяване на пробите вино и тази година са напълно съобразени със стандартите на Международната организация по лозата и виното OIV, със 100-балната система и дегустационен лист.



Тази година в границите на Винария повече от 150 изложители от 17 страни показват своите артикули. Изложението продължава до неделя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР