Винаги съм имала отношение към вида на ръцете и по-конкретно

...
Винаги съм имала отношение към вида на ръцете и по-конкретно
Коментари Харесай

10 съвета за красив маникюр у дома

Винаги съм имала отношение към типа на ръцете и по-конкретно към добре изпипания маникюр. Не считам обаче, че поддържаните нокти безусловно са аршин за значимите човешки качества и че хубостта на дамата, надали не, зависи от това.

Просто мисля, че това е изкуство като всяко друго. И като такова, то носи наслаждение и смисъл на всеки от нас по друг метод.

Лакирането на ноктите постоянно е участвало в разкрасителната ми рутина и с времето се научих на много неща. Някои открих сама с метода на тестът и грешката, а други ми бяха подсказани от експерти. При всички положения считам, че имам какво да споделя с вас, само че с ангажимента, че не съм маникюрист, а фен, който се старае да прави нещата оптимално покрай професионалното. Ще ви дам 10 съвета за хубав маникюр, които ползвам постоянно вкъщи, и работят повече от добре. Да започваме!

1. Отделете повече време на оформянето

Оформянето е креативен развой, само че е и развой, който има своите базови правила, с цел да се случват нещата както би трябвало. Едни добре завършени нокти постоянно наподобяват красиво и без лак. Винаги ми е било неприятно, когато маникюристката не успее да реализира формата, която одобрявам или направи ноктите ми разнообразни. Случвало се е и аз да не съумявам. Затова преди време се поинтересувах кои са другите разновидности на моделиране и по какъв начин се реализират. Оттогава еднаквостта ми се получава много по-сполучливо.

Ако желаете да станете положителни в оформянето (ако към този момент не сте), мой съвет е първо да потърсите в интернет описания с изображения или видеа на другите форми нокти (ще се изумите какъв брой са на брой) и препоръки по какъв начин се реализира всяка от тях. Това ще ви помогне да извършите всеки пръст да наподобява идентичен с останалите. За най-голяма точност, може да ги вършиме по двойки – първо двата палеца, след това двата показалеца и така нататък Доближавайте ги един до различен и се старайте оптимално да ги напаснете.

Много значимо е и каква пила ще изберете. За всеки вид нокът е подобаваща друга. Меките нокти като че ли се повлияват най-добре от металните с лек абразив или стъклените. Грубите пили са по-подходящи за твърди и нечупливи нокти. При всички положения пробвайте и да боравите вярно с инструмента – старайте се да пилите в по-голямата част от времето в една посока, а не да триете напред-назад.

 10 съвета за хубав маникюр вкъщи

2. Прецизирайте премахването на кожичките

Изберете си освен добре работещ, само че и комфортен инструмент за премахването на кожичките, другояче рискувате да се самонараните или да „ наръфате “ рамката към нокътя. Онзи инструмент за унищожаване на кожички, който множеството от нас не знаят даже по какъв начин да държат, рядко е изработен качествено за всеобщото произвеждане. А и маникюрстите споделят, че той като цяло се употребява мъчно от непрофесионалист. Затова, мой персонален съвет е, да употребявате извити ножички или да спрете до избутването, в случай че не сте сигурни, че ще се справите.

Постарайте се и постоянно да хидратирате кожата преди тези процедури. Тъй като не мога да ви покажа тук какъв брой тъкмо се изрязват кожичките или по какъв начин да избутвате вярно, ви поучавам да изгледате няколко клипчета в YouTube. Много постоянно режем прекомерно надълбоко, което не е редно. Да не приказваме, че по този начин компрометираме здравето си. Или избутваме нападателно и възпаляваме тъканта. Обърнете особено внимание на този миг и не бързайте.

3. Не подценявайте полирането, само че внимавайте

Ако и вие сте с тънка нокътна плочка като моята, би трябвало да сте изключително деликатни с тази стъпка, тъй като полирането може да я изтъни прекомерно и да стартира да се огъва и чупи. Аз употребявам последните две степени на полиращите пили, които нормално са за тънко гланциране и искра. Всъщност, при един подобен тъничък и по-крехък нокът, те са на цялостно задоволителни.

Не ви предлагам да полирате и след всеки маникюр. Давайте време на ноктите да израстват и да възстановяват здравината си. Дори и плочката ви да е от по-твърдите и нечупливи, не ви поучавам да употребявате най-грубите елементи на полиращите пили. Те не са професионални и нормално надраскват повърхността, а това в никакъв случай не води до положителни резултати.

4. Постарайте се да не мокрите ръцете и да не нанасяте крем непосредствено преди да се лакирате

След като сте завършили с полирането, почистете добре нокътя, само че със салфетка или четчица (може да жертвате някоя чиста четка за пудра и да я прибавите към антуража за лакиране). Не мокрете и не слагайте мазни вещества върху плочката. Така лакът ще се задържи за по-кратко.

Опитвала съм да обезмаслявам нокътя със алкохол, само че това не дава положителни резултати, тъй като изсушава прекалено много. Продават се артикули тъкмо за тази цел и те не травмират повърхността. Ако не съумеете да откриете, по-добре не слагайте нищо. Просто запомнете – без вода и без крем за ръце преди лакиране.

5. Изберете качествена заздравяваща база

Много хора пропущат основата или заздравителя преди главния лак. Колкото пъти обаче съм правила това, толкоз пъти съм съжалявала след това. Нокътя се изсушава, цепи си, а от време на време се оцветява и мъчно се изтрива (особено със мощните цветове). За себе си открих, че най-добре ми се отразява заздравител, който е оптимално изчистен от нездравословни съставки – такива можете да намерите в био магазините.

Това към този момент е доста самостоятелно и просто би трябвало да пробвате, до момента в който откриете своя артикул, който в действителност има свойства да подхранва, а не просто да нанася бляскав пласт. Базата, с изключение на, че пази нокътя и го подхранва, заглажда още повече повърхността след полирането и по този начин лакът става по-блестящ и без непотребен релеф.

6. Лакирайте без да обхващате компактно региона на кутикулата (кожичката)

Ако при лакиране лакът се спусне от кутикулата и се разнесе надолу по нокътя, рискувате да компрометирате издръжливостта му като пуснете въздух под него. Все отново кожата е преносима и всяко разтягане ще опъва и лака и той ще се обели по-бързо. Това е нещо, което е от изключителна значимост при нанасянето на гел лаковете, само че съм забелязала, че важи с цялостна мощ и за елементарните.

7. Оставете първия пласт да изсъхне оптимално преди втория

Когато отидеш в салон за елементарен маникюр забелязваш, че маникюристката не изчаква сред нанасянето на пластовете. И след това забелязваш също, че лакът изсъхва относително бързо. Когато опиташ обаче да направиш същото у дома… се събуждаш с добре познатия релеф на чаршафи.

Нека не забравяме, че професионалните лакове за нокти не са като тези, които използваме вкъщи (или най-малко по-голямата част). Нанесете си пластовете през огромно разстояние за най-благоприятен резултат, с цел да няма изненади на сутринта. Лаковете не би трябвало да се държат на прекомерно топло, дръжте ги в някой долап, който не е ситуиран покрай парно или климатик. Вероятно повода ви е ясна – студеното стяга, топлото разтваря. Неслучайно водния маникюр се прави в хладка вода, тъй като в студената лакът ще изсъхне съвсем незабавно.

 10 съвета за хубав маникюр вкъщи

8. Почистете непотребния лак по кожата с четка за грим

Убедена съм, че всички сме опитвали с клечки за уши, само че несъмнено това не е най-прецизното средство. Напоследък употребявам един трик, който съумява да заличи всички недостатъци елементарно и без провали.

Всичко, което ви би трябвало е лакочистител и четка със полегат връх за очна линия. Потапяте в малко течност, отцеждате и деликатно премахвате лака от кожата. След това почиствате четката с лакочистител и малко домакинска хартия и е подготвена за приложимост при последващо лакиране. Използвайте четка с неестествен косъм, той нормално е по-твърд и ще издържи на третирането с нападателна субстанция, като лакочистителя.

9. Нанесете топ лака в по-плътен пласт

Случвало ми се е безценен лак да не бъде кой знае какъв брой устойчив (или най-малко не повече от по-евтин), признавам си. Но е реалност и, че ми се е случвало с доста повече евтини лакове, тъй че статистиката клони в интерес на по-високия клас козметика (за жалост). Предпочитам да не приказваме за цени обаче и ще ви кажа за какво. Много маникюристки са ми казвали, че издръжливостта на лака е доста относителна. Има прекалено много условности, които му въздействат – по какъв начин се омазнява нокътната плочка, дали е нанесен вярно, дали си мием ръцете постоянно, дали ноктите ни са меки или твърди. Затова, всичко, което би трябвало да извършите е да изпробвате.

Можете да опитате да извършите следния тест – купете безценен и на ниска цена топ лак. Нанесете от всеки на друга ръка и вижте какъв ще е резултатът след една седмица. Ако е идентичен, евентуално огромна инвестиция не си коства да вършиме. Поне по този начин ще сте сигурни, че казусът е, както се споделя, във вашия „ тв приемник “.

Малко се отплеснахме. Да се върнем на плътния пласт – той ще даде повече искра и устойчивост. Единствено ще би трябвало да деянията малко самообладание при съхненето. Има един доста потребен трик, който форсира нещата, само че би трябвало да се прави деликатно. Изчакайте лака да изсъхне малко и потопете ноктите в съд със студена вода. Студеното ще помогне, тествано е.

 10 съвета за хубав маникюр вкъщи

10. Нанесете масло за кожички

Истински приключен тип на маникюра придава дълбоката хидратация. Сухите ръце с съвършен маникюр отново са… сухи ръце. Нанесете масло за кожички и втрийте добре. Ако нямам профилиран артикул, употребявам бадемово масло, което има превъзходен резултат. След това нанесете малко хидратиращ крем (или масло) и сте подготвени!

И един бонус съвет – с цел да запазите маникюра си за по-дълго, използвайте тънки домашен или напряко медицински ръкавици, когато чистите или миете чинии. Звучи обикновено, само че от време на време не се сещаме тъкмо за тези простичките неща. А, за малко да не помни да ви споделя най-голямата загадка на съвършения маникюр – постоянно го правете в компанията на ароматна напитка и сантиментален филм.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР