Винаги около избори възниква въпросът с какви пари партиите си

...
Винаги около избори възниква въпросът с какви пари партиите си
Коментари Харесай

Сашо Дончев от Овергаз се раздели с 500 000 в полза на ПП-ДБ

Винаги към избори поражда въпросът с какви пари партиите си вършат предизборните акции и се гледа под лупа кой какъв брой е дал и дали с доста предоставяне не се купуват бъдещи постове. Източниците на старите играчи в политиката са в множеството случаи известни. Интерес будят обаче новите играчи, които будят любознанието от кое място имат средства за скъпи рекламни акции.

Бегла информация в уеб страницата на Сметната палата за последните парламентарни избори и постъпилите към партиите, взели участие в тях, дарения, показват интересни трендове.

Най-голямото подаяние е обещано от притежателя на " Овергаз " и съсобственик на вестник " Сега " Сашо Дончев. Той се е разделил с 500 000 лв. в интерес на обединението " Продължаваме Промяната-Демократична България ".

Освен него, към същата коалиция са потекли суми от по 100 000 лева (Георги Андонов), 85 500 лева.(Стоян Манчоров), 60 000 лева (Стоил Моллов), 60 000 лева (Светозар Георгиев), 40 000 лева (Армин Саркисян), 20 000 лева (Георги Павлов) и други

От претендентите за депутати най-вече е дарил  Владимир Табутов - 100 000 лв..

Общо 109 физически лица са дарили средства за ПП-ДБ.

С 20 300 лв. се подрежда измежду великодушните и Георги Самандов, някогашен депутат от партията  на Стефан Янев " Български напредък ".

На фона на тези десетки хиляди левове, общоприети суми от по 700-800-1000-5000-8000 лв. за останалите партии наподобяват неугледни. Скромни са дареният на Българска социалистическа партия, " Възраждане ", " Български напредък ", " Левицата! " и Има Такъв Народ.

Странното е, че огромни политически играчи като Движение за права и свободи и ГЕРБ-СДС нямат никакви дарения.

Въпреки, че сходни суми, немислими за битието на елементарния гласоподавател, обилно се леят към партийните централи, за елементарния човек остава голата вяра, че с тези стотици хиляди се спонсорират хрумвания, а не се купуват депутатски или министерски постове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР