Винаги намираме външни причини, за да не направим нещо. А

...
Винаги намираме външни причини, за да не направим нещо. А
Коментари Харесай

Спрете да си казвате тези 5 лъжи!

Винаги намираме външни аргументи, с цел да не създадем нещо. А това е сигурен знак, че лъжем себе си. Когато лъжем себе си, си споделяме, че нямаме сили да създадем нещо, и се трансформираме в жертви.

Ето няколко неистини, които постоянно си споделяме като опрощение:
Кои са най-големите лъжци в обществените мрежи?
В обществените мрежи се въртят какви ли не неистини - това не е никаква вест. Но мъжете и дамите лъжат по друг метод, в това число и в з...
Прочети повече
1. НЯМАМ ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ .
Първото опрощение, за което се сещаме, с цел да не създадем нещо. По-скоро желаеме да кажем, че не знаем по какъв начин да намерим време за нещо или просто НЕ ИСКАМЕ да го създадем. Искате да отидете на фитнес, само че все не намирате време. А може би, по-скоро ви мързи. Вместо да си казвате “Няма да отида на фитнес, тъй като нямам време ”, си кажете “Няма да отида на фитнес, тъй като не желая ”. Усетихте ли разликата? В първото изречение повода е външна, а при второто вашето умишлено желание.
Каквото и да вършиме, опитвайте се да търсите повода в себе си, а не във външни фактори.

2. ДРУГИТЕ СА ВИНОВНИ.
Никой не носи отговорност за вашите дейности, бездействия или решения. Да, по-лесно е да кажете, че вашите карта са по-слаби от тези на другите и това не е заслужено, само че вие избирате по какъв начин да играете с наличните карти на живота. Не проектирайте неудачите си върху другите. Приемете, че не всички са идеални и от време на време всички вършим неточности. Добре е да се учим от тях.
Животът си е ваш, никой не носи отговорност за постъпките ви.

3. НЕ Е ВЪЗМОЖНО.
Обявете война на думата “невъзможно ”. Използвайки тази дума, вие отричате личния си потенциал, личните си благоприятни условия и мощ още от началото. Вие решавате на какво сте способни. Понякога го вършим, тъй като сме уплашени от провокациите или тъй като не желаеме да излизаме от зоната си на комфорт. Това е наш избор. Това отличава хората едни от други: някои просто сбъдват фантазии. Защо да не сте от тях?
“Винаги наподобява невероятно, до момента в който не го създадем. ” Нелсън Мандела

4. ДРУГИТЕ НЕ МЕ РАЗБИРАТ.
“Не ме разбираш ” казвате постоянно на околните си. Избягвайте да го вършиме. От една страна, ги обиждате интелектуално, въпреки това, ги обиждате, че им липсва емпатия и не могат да се слагат на ваше място. Има неща, които би трябвало да свършим сами. Не е нужно да проектираме вътрешните си безредици върху другите. Ако имате потребност от помощ, споделете. Но, в случай че не желаете помощ, не споделяйте. Няма потребност да стигате до думите “Не ме разбираш ”. Носете отговорност за личните си усеща и ги споделяйте внимателно.
6 знака, които издават, че индивидът против вас ви манипулира
Манипулаторът в никакъв случай не работи намерено, постоянно е колеблив и ловко прикрива лъжите си. Той знае по какъв начин да накара другите да му повярват и...
Прочети повече
5. НЕ ЗНАМ КАК.
Не забравяйте: всеки, който се е захванал с нещо, не е знаел всички отговори авансово. Не е реалистично да очаквате “как ”. Освен, в случай че не живеете втори живот. Но, даже и тогава, нещата ще се случват по друг метод. Ако желаете нещо: задоволително е да го започнете. Не се извинявайте, че не знаете по какъв начин. Има задоволително източници, които ще ви оказват помощ: книги, хора, интернет, семинари… Но най-много: опитът е най-хубавият ни преподавател.
“Кажи ДА и по-късно се научи по какъв начин се прави ” Ричард Брансън

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР