Винаги ми харесват сравненията между B2B и B2C, като мога

...
Винаги ми харесват сравненията между B2B и B2C, като мога
Коментари Харесай

Денис Горбунов, TBI Buy: Позиционираме се като B2B2C

Винаги ми харесват сравненията сред B2B и B2C, като мога да кажа, че ние от TBI Bank и TBI Buy се нареждаме като B2B2C.

Това съобщи Денис Горбунов, основен изпълнителен шеф на TBI Buy, по време на панел E-Commerce от Шумът на парите 2022, проведен от Profit.bg.

Ние имаме два типа клиенти, разясни той. Едната група клиенти са сътрудници, търговци и производители, на които оказваме помощ да управляват и развиват бизнеса си. Втората група са самостоятелните клиенти, за които дружно с комерсиалните ни сътрудници построяваме все по-добро прекарване по време на извършване на покупки.

Опитваме се да съберем всичко на едно място, което основава един самобитен мост сред търговците и клиентите и оказва помощ на търговците освен да задържат клиенти посредством общоприетите стратегии за потребителска преданост, а да притеглят и нови клиенти към бизнеса си.

Друго доста значимо нещо са каналите за връзка, съгласно Горбунов. Всеки желае да беседва с клиентите си. Всеки желае да съобщи своите съответни послания за марката, за нови артикули, акции и в това отношение каналите за връзка са нещо доста значимо, счита той.

Това, което следим на световно ниво, е смяната на поколението, при която самостоятелните клиенти стават все по-млади и търсят доста по-персонализирано преживяване, което включва съответни детайли, които преди 10 година даже не бяха използвани на пазара, уточни Горбунов. Затова оказваме помощ и на самостоятелните клиенти, и на търговците, добави той.

Друга част от фрагментираното потребителско преживяване е финансирането, при което артикул, като „ Купи в този момент, заплати по-късно “, разрешава закупуването на артикули на вноски и в това време оказва помощ на търговците за разгръщане на бизнеса им.

Всички аспекти, които загатнах до момента, са свързани, като подобаващото потребителско преживяване оказва помощ на търговците да разрастват бизнеса си. Така че и B2B, и B2C са значими, с по-холистично и интегрирано преживяване, което свързва потребностите на клиентите и на сътрудниците, сподели Горбунов.

По отношение на по този начин наречените супер приложения, Горбунов съобщи, че това е едно пространството, в което могат да се комбинират другите взаимносвързани услуги, като шопинг или финанси, които се събират на едно място.

От наша позиция, ние сме повече за термина екосистема. Имаме две разнообразни екосистеми – едната е за сътрудници, производители, търговци, а другата е за клиентите. При първата предоставяме разнообразни детайли, които са много значими. Идеята е да помогнем на сътрудниците да реализират по-добри резултати, уточни той.

Растежът в електронната търговия е налице. Вече виждаме някои образци по отношение на пандемията. Надявам се, че идващите образци ще бъдат по-положителни и по-приятни. Ако приказваме за нашите пазари, към момента не сме стигнали до равнищата на развитите пазари, само че сме безусловно сигурни, че ще имаме конвергенция, като моята прогноза тук е с петгодишен небосвод, приключи Горбунов.

Шумът на парите 2022 се провежда с поддръжката на Пощенска банка, Инвестбанк, Уникредит Булбанк, Обединена Българска банка, Амунди, TBI Bank, ЕОС Матрикс, eMAG, Алкомет, Arco Real Estate, Schneider Electric, Планекс Инвест, MyFin, LENO, DHL, БАКБ, Фронтекс Интернешънъл, Coca-Cola HBC Bulgaria, CloudCart, Philip Morris Bulgaria, TBI Buy, УНИКА и Кеш Кредит.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР