Винаги, когато един избор е лимитиран, той не може да

...
Винаги, когато един избор е лимитиран, той не може да
Коментари Харесай

Радев: Ще изпълня Конституцията, независимо колко лоши са промените

Винаги, когато един избор е лимитиран, той не може да докара до най-хубавия вероятен резултат. Това съобщи президентът Румен Радев и осведоми, че диалозите с евентуалните претенденти за министър-председател вървят умерено и градивно.

" Вече задоволително ясно се показах, че вариантите са извънредно стеснени ", сподели президентът по отношение на опциите, които му дава Конституцията в търсене на сужебен министър председател.

" Виждате, че има и редица проблеми във връзка с съгласуемост на редица от тези длъжности. Но постоянно, когато един избор е лимитиран, той не може да докара до най-хубавия вероятен резултат ", добави Радев. По думите на президента по този начин, както са направени конституционните промени, могат да се появят всевъзможни подводни камъни.

" Аз към този момент заявих, че ще направя всичко допустимо да извърша условията на Конституцията, без значение какъв брой неприятни са тези промени ", означи той.

На въпроса наясно ли е към този момент кого ще назначи за длъжностен кабинет, президентът съобщи, че ще отговори на този въпрос, когато се види с всички евентуални благоприятни условия. Разговорите му през днешния ден не престават.

Радев разяснява, че до момента срещите вървят умерено и градивно. " Но дано ви споделя за моя избор, едвам когато приключа всички срещи ", заключи той.

В 12.30 часа през днешния ден президентът ще беседва с омбудсмана на Република България Диана Ковачева.

На „ Дондуков “ 2 Румен Радев ще одобри подуправителите на Българската национална банка както следва: в 13.00 часа е срещата с Петър Чобанов, в 13:40 с Радослав Миленков, а в 14.20 часа с Андрей Гюров.

Със заместник-председателите на Сметната палата президентът ще се срещне в 14.50 часа, когато на " Дондуков " 2 ще дойде Тошко Тодоров и в 15.30 часа е диалогът с Горица Грънчарова-Кожарева. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР