Вили Лилков е малко по-елитарно настроен, по-бутиков, докато останалите кандидати

...
Вили Лилков е малко по-елитарно настроен, по-бутиков, докато останалите кандидати
Коментари Харесай

Политологът Атанас Радев: Четирима са фаворитите за кметския пост в София

" Вили Лилков е малко по-елитарно надъхан, по-бутиков, до момента в който останалите претенденти също имат евентуалната опция да показват своите визии за София. Защото визиите на Терзиев и на Хекимян за развиването на София някак си не сме ги чули, въпреки че Терзиев стартира своята акция преди три месеца. Интересен ще бъде детайлът във връзка с кандидатурата на Ваня Григорова, защото в действителност от много дълго време насам има съответно звучащ ляв човек, на който е гласувано доверие за избиране на обществена позиция, т.е. за кмет на София. Това ще даде подтик на ляво мислещите хора да се припознаят действително в леви хрумвания, поради опита и позиционирането на Ваня Григорова, които не могат да бъдат отречени “, изясни той.

 

Сглобката неимоверно се тресе, само че това не значи, че ще си счупи, счита още политологът.

 

" Местната власт е основна. На съответни места ще има доста сериозен конфликт. От една страна хем имаме ръководеща коалиция на национално равнище, която извършва национални стратегически цели, а от друга – имаме конкуренция на локално равнище и локални спорове, което има опция да повлияе доста съществено върху ръководещата форма. Според мен в следствие и на идната ротация ще забележим доста основни промени в кабинета. Освен промяната на министър-председателя в лицето на Мария Габриел, която да оглави Министерския съвет, допускам че ще има и промяна на основни министри. Защото резултатът от изборите ще даде визия почти какво се случва в страната вследствие на ръководещата коалиция, която се назовава нали " некоалиция “, разяснява Атанас Радев.

 

На въпрос дали министърът на вътрешните работи може да е един от заменените, той отговори по този начин:

 

" Фокусът на публичното внимание беше точно Министерство на вътрешните работи и Министерство на земеделието, които са доста съществени ведомства, имайки поради техните ресори и надлежно пълномощия, небосвод на деяние. Така че следва да забележим след изборите какви ще бъдат връзките сред политическите партии, тъй като дългата игра, както се споделя, в действителност не предвещава обединението или сглобката да се разтури. Тя ще се тресе, само че има постоянни основи. Неимоверно при едно земетресение структурата ще се клати, само че целите, облечени към тях, в действителност водят в посоката на Еврозона, " Шенген “ и поддръжка във връзка с войната в Украйна. Но друга страна пък да не пропущаме и това, което се случи преди няколко месеца със знаковите събития – убийството на Алексей Петров и надлежно за църковния темперамент и генезис на това държавно управление. Така че някои от нещата са доста съществено вплетени. Според мен не трябва нещата да се показват единствено като черно-бели. Напротив, те имат извънредно доста нюанси в себе си. “, изясни Радев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР