Вилдан БайрямоваПълна мистерия върви във Видин по 3-годишен сценарий, в

...
Вилдан БайрямоваПълна мистерия върви във Видин по 3-годишен сценарий, в
Коментари Харесай

Офнюз: Прокуратурата забрани или разреши на лидера на БОЕЦ да стане донор на съпругата си

Вилдан Байрямова

Пълна тайнственост върви във Видин по 3-годишен сюжет, в който основни настоящи герои са Окръжната прокуратура и водачът на сдружението БОЕЦ Георги Георгиев.

Днес гражданският деятел, който води митингите против избора на Иван Гешев за основен прокурор, разгласи на профила си във фейсбук, че е получил прокурорска възбрана да напуща страната, а единствено след 6 дни би трябвало да бъде донор за бъбречна трансплантация на брачната половинка си в Гренобъл, Франция, написа offnews.bg.

``
реклама

Около 15 ч. през днешния ден представителят на Видинската Окръжна прокуратура Владислав Влашев съобщи пред OFFNews, че на 31 октомври т.г. е постъпил сигнал от локалната полиция за това, че лицето Георги Георгиев има намерение да напусне страната и да се укрие.

На това съображение на 1 ноември прокуратурата издава възбрана той да излиза отвън границите на България.

„ Все отново не сме мракобесници, разбрахме защо става въпрос и отменихме възбраната. Преди това не му е била налагана сходна мярка “, изясни Влашев.


В 15,15 ч. обаче Георгиев, който виси пред кабинета на окръжната прокурорка Ваня Ненкова с настояването за персонална среща с нея, получава следващата си призовка, съпроводена с разпореждане, в което е подчертана експлицитната възбрана да напуща рамките на България. Втора възбрана в границите на два дни, акцентира той.

Кое е правилно? Че водачът на сдружението БОЕЦ /България Обединена с Една Цел/ Георги Георгиев, прочут с непримиримите си митинги против системата, ще може да напусне страната, с цел да стане донор на брачната половинка си при интервенция в Гренобъл, Франция? Поне по този начин споделя представителят на Окръжната прокуратура Влашев.

Или това, което Георгиев сподели в следващия ни диалог?

Все отново след уверенията на Влашев блесна някаква вяра, че възбраната отпада точно през днешния ден. 

„ Днес получих призовка №60 от началото на годината. Живея сред заболяването на брачната половинка ми и непрекъснатите разпити, запори на сметките ми, правосъдни каузи и всевъзможни репресии, които нямат безусловно никакво законово съображение. В Национална агенция за приходите ми споделяха „ знаеш от кое място идва този запор “. Полицай изведе детето ми от час, с цел да го разпитва с кого се срещам, какво приказвам. Посегнаха на децата ми, на живота на жена ми, борбата е от 3 години, само че не се предаваме “, описа пред OFFNews Георгиев.



Той акцентира, че разчита само на отзвука и реакцията на хората, тъй като „ никой тук не е застрахован, на следващия ден всеки може да бъде идващият под ударите на мафията “.

Междувременно юристът му Николай Хаджигенов е бил премахнат като бранител на Георгиев и му е възложен длъжностен – какъвто той не е желал, а и никой не е наясно с какви претекстове столичният правист е отхвърлен.

Преди анонса на Владислав Влашев, че прокуратурата смъква възбраната, той акцентира, че ще отпътува за Франция с цената на всичко. „ Ако би трябвало, с митинги на летището ще ни изпратят до самолета. Ще заминем, тъй като Мариела има право на живот, интервенцията е животоспасяваща “, сподели Георгиев.

Лидерът на БОЕЦ е безапелационен, че репресиите против него целят освен той да бъде сплескан, да се сниши и да загърби гражданската си интензивност.

„ Два пъти ръководещата ни мафия се опита да убие Мариелка, лишавайки я от лекуване. Тя е болна от ХБН в терминален етап и от три години се борим с заболяването, като не сме спирали нито за момент и другата борба, против мафията и злото, което ни убива. Повече от една година се борим за трансплантация в чужбина, аз съм донорът и най-после успяхме “, написа той във Facebook.

Семейството съумяло да откри клиника в Гренобъл, Франция, която се решила да извърши проучванията и интервенцията.

„ В момента, в който клиниката даде своето единодушие, знаех, че мафията ще направи всичко допустимо да осуети нашето пътешестване и за следващ път да се опитат да убият брачната половинка ми, тъй като не ни остава доста. И го споделих обществено в ефира на Люба Кулезич. Знам по какъв начин работи мафията, знам, че са способни и на убийства, с цел да ни унищожат, с цел да ни смачкат “, показва Георгиев.

Според него ударите са поради активността на сдружението БОЕЦ, „ което се трансформира в знак на съпротивата против мафията “. Членовете му внесоха десетки сигнали за корупция и проведоха също десетки протестни акции освен против избора и назначението на Иван Гешев за основен прокурор.

Преследванията и ударите са почнали и са всекидневие още след сигнала на БОЕЦ против Цветанов за Апартаментгейт и делата против присъединяване на Пеевски в евроизборите. „ През юни ни изпратиха тайфа мутри, които в продължение на три дни издевателстваха и тормозиха мен и жена ми, а полицията стоеше и гледаше безучастно, макар подадените от нас сигнали. Защитих брачната половинка и себе си от мутрите. И вместо на мутрите, на мен ми бяха повдигнати обвинявания и формирани две каузи “, написа още Георгиев.

Четете още ТУК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР