Виктория Томова ще започне участието си на Откритото първенство на

...
Виктория Томова ще започне участието си на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Виктория Томова стартира днес на Ролан Гарос, падна с една позиция в ранглистата

Виктория Томова ще стартира присъединяване си на Откритото състезание на Франция по тенис през днешния ден не преди 17:30 часа българско време. Тя ще се изправи против 23-та в света Екатерина Александрова от Русия, а мачът им е четвърти на Корт 12, където програмата започва в 12:00 ч.б.в. с дуела сред Анет Контавейт и Бернарда Пера.

След срещата сред Контавейт и Пера предстоят два мача при мъжете - 19-ият подложен Роберто Баутиста Агут открива против китаеца Ибин У, а по-късно 15-ият в схемата Борна Чорич играе с Федерико Кория от Аржентина. След завършека на този дуел, на корта ще излязат Томова и Александрова.

Вики ще играе за повторно в главната скица на Ролан Гарос в кариерата си. При победа над рускинята, българката ще се изправи против " щастливата губеща " Нао Хибино или Анна-Лена Фридзам, а съперничка в трети кръг може да бъде 14-та в схемата Беатрис Хадад Мая от Бразилия. Миналата година Томова, която влезе като " щастлива губеща ", отпадна още на старта от американката Даниел Колинс с 0-6, 4-6.

Томова се смъкна с една позиция в международната ранглиста на Женската тенис асоциация (УTA). През предходната седмица тя записа рекордното за нея 71-о място, има актив от 809 точки и сега е 72-а в света.

Първа в ранглистата с 8940 точки остава полякинята Ига Швьонтек, следвана от Арина Сабаленка от Беларус със 7541 точки и Джесика Пегула (САЩ) с 5205 точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР