Виктория Томова прави несъмнено най-успешния сезон в своята кариера и

...
Виктория Томова прави несъмнено най-успешния сезон в своята кариера и
Коментари Харесай

Тежко поражение в Осака: Томова взе едва 3 гейма срещу квалификантка извън топ 120 на света

Виктория Томова прави безспорно най-успешния сезон в своята кариера и справедливо получи опция за трети път да бъде сложена на конкуренция в WTA 250 Тура. Става въпрос за шампионата на твърди кортове в японския град Осака, където най-хубавата българска тенисистка беше под номер 6 в главната скица, само че отпадна още в първите часове от старта на конкуренцията.

Досега Томова беше печелила най-малко по 1 мач на всичките си 3 турнирни участвия от началото на азиатското турне, само че този път нещата не се развиха по никакъв начин наред за международната номер 49, която беше разгромена на старта от нидерландката Сюзан Леменс. Нидерландската квалификантка се нуждаеше от единствено 63 минути, с цел да се наложи с 6:1 6:2 над Вики и по този начин да оформи мач във втория кръг с италианката Лучия Брондзети (световна номер 78), а за българката е време да потегли назад към Европа за заключителната част от сезона.

Двете тенисистки си размениха по едно бързо извоювано подаване, след което международната номер 125 пое цялостен надзор над мача и се откъсна напред в резултата с 5:1 гейма. Точно тогава пристигна и едунствената точка за пробив пред шестата сложена, само че тя не се възползва от нея и сетът завърши с триумф на нидерландката за едвам 26 минути игрово време.

По-високоранкираната тенисистка стартира добре във втората част, повеждайки с 1:0, само че до края на срещата съумя да завоюва единствено още един собствен сервис гейм и надлежно нито един път не заплаши началния удар на Леменс, която без никакви проблеми реализира една от най-големите си победи през сезона.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР