Виктория Томова попадна в основната схема на турнира по тенис

...
Виктория Томова попадна в основната схема на турнира по тенис
Коментари Харесай

Виктория Томова все пак ще играе на турнира в Хобарт, но като щастлива губеща

Виктория Томова попадна в главната скица на шампионата по тенис за дами в Хобарт, Австралия с награден фонд от 267 082 щатски $.

Българката загуби във втория кръг на квалификациите от полякинята Магдалена Френх, само че откри място измежду най-хубавите 32 като " щастлива губеща ".

В първия кръг Томова ще се срещне с италианката Мартина Тревизан, с която са си разменили по една победа в шампионати на клей през далечната към този момент 2017 година.

Междувременно в горната половина на схемата се изиграха множеството мачове от първия кръг.

В най-интересния от тях двукратната шампионка Елизе Мертенс надигра с 6:2, 6:3 американката Даниел Колинс. Белгийката, която е номер 1 в схемата на шампионата, срещна единствено един сериозен миг в мача. Той бе при започване на втория сет, в който позволи закъснение с 0:2 гейма. Мертенс обаче бързо съумя да се поправя, като за това оказа помощ и големият брой неточности, които направи Колинс от сервис.

Във втория кръг Елизе Мертенс ще играе с Анна Каролина Шмиедлова от Словакия, която направи впечатляващ поврат за успеха с 1:6, 7:6(4), 7:5 над Камила Осорио от Колумбия.

След като загуби първия сет с 1:6, Шмиедлова изоставаше с пробив и във втория сет. Осорио сервираше за спечелването на мача при 5:4 гейма, само че позволи пробив, след което в тайбрека Шмиедлова се наложи със 7-4 точки.

В третия сет словачката направи даже по-забележителен поврат от този във втория. Осорио имаше преднина от 5:1 гейма, стигна и до мачбол на собствен сервис в седмия гейм, само че не съумя да го осъществя и в последна сметка отстъпи с 5:7.

В други мачове от първия кръг австралийката Дария Савил се наложи с 3:6, 6:4, 6:4 над Анна Блинкова от Русия, до момента в който нидерландката Аранча Рус победи с 6:3, 5:7, 6:3 Линда Фрухвиртова от Чехия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР