Виктория Томова имаше позитивни изяви през началото на клей сезона,

...
Виктория Томова имаше позитивни изяви през началото на клей сезона,
Коментари Харесай

Томова беше победа от световната номер 223 и напусна турнира във Висбаден

Виктория Томова имаше положителни изяви през началото на клей сезона, откакто доближи до финала на мощния шампионат в Ещорил и първата ни рака се снабди със напълно действителен късмет да попадне непосредствено в главната скица на Ролан Гарос, в случай че продължи с положителните си прояви на корта. Вики обаче не можа да задържи най-високото си ниво и през предходната седмица взе единствено един гейм против рускинята Диана Шнайдер, която се намира отвън топ 400 на света. Днес пък българката позволи ново проваляне от по-нискоранкирана състезателка, отстъпвайки на Ева Лис със 6:7(3) 4:6. Световната номер 283 сподели по-голямо равнище на централизация в решителните моменти на двата сета и в последна сметка се класира за четвърфиналната фаза в немския град Висбаден.

Срещата стартира мощно за Томова, която проби в самото начало и поведе с 3:1. Последва сериозен спад в играта на нашата сънародничка, а това разреши на Лис да реализира серия от четири следващи извоювани гейма. Все отново Вики навакса своето закъснение и се стигна до тайбрек, само че там родната ни представителка още веднъж не беше задоволително безапелационна и първата част отиде в актива на локалната тенисистка.

Вторият сет също мина през голям брой обрати, като двете състезателки си размениха по няколко пробива и всяка имаше съществени компликации да завоюва личното си подаване. Резултатът се движеше изцяло равностойно до 4:4, когато Лис осъществя следващ брейк този път го затвърди, поставяйки точка на разногласието в конфликта.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР