Виктория Радева, Габриела Антова и Нургюл Салимова завършиха в топ

...
Виктория Радева, Габриела Антова и Нургюл Салимова завършиха в топ
Коментари Харесай

Три българки завършиха в топ 6 на световното за юноши и девойки

Виктория Радева, Габриела Антова и Нургюл Салимова приключиха в топ 6 на Световното състезание за юноши и девойки в Монтевидео (Уругвай).

В конкуренцията при 16-годишните Радева се подреди четвърта, а Антова остана шеста, като и двете събраха по 7.5 точки след изиграването на 11 кръга по швейцарската система.

В последния кръг Антова се наложи с белите над Радева, което лиши съотборничката й от сигурен орден.

Убедително шампионка с 10.5 точки стана Ани Ван (САЩ), следвана от Полина Шувалова (Русия) с 8.0 точки и от Александра Малцевская със 7.5 точки и най-хубави спомагателни индикатори.

В шампионата при 14-годишните девойки Салимова приключи на пето място със 7.5 точки след 11 партии. Тя също беше в позиция за орден, само че в последния кръг загуби с черните от Свитлана Демченко (Канада) и остана отвън подиума.

Титлата завоюва индийката Джишита с 9.0 точки, следвана от рускините Бибисара Асаубайева с 8.5 точки и Елизавета Соложенкина с 8.0 точки.

Другият български представител на шампионата Валентин Митев се подреди 20-и при момчетата по 14 години с 6.5 точки. Победител стана Дамбасурен Батсурен (Монголия) с 10.0 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР