Виктория Георгиева, коментар за Tribune.bg Министърът на правосъдието може да

...
Виктория Георгиева, коментар за Tribune.bg Министърът на правосъдието може да
Коментари Харесай

Една медия написа...

Виктория Георгиева, коментар за Tribune.bg
Министърът на правораздаването може да желае предварително освобождение на основния прокурор от поста му. Това реши единомислещо Конституционният съд (КС) преди няколко дни. Решението е взето с 10 гласа „ за “, тъй като в постановяването му не е взел участие Янаки Стоилов, който в предходното си качество на длъжностен министър на правораздаването внесе настояването за пояснение на главния закон в Конституционен съд.

Окрилена от решението на Конституционен съд, правосъдният министър Надежда Йорданова съобщи: „ В най-скоро време ще се задейства процедурата по искане оставката на основния прокурор. Ще подготвим обстоятелства и доказателства, касаещи уронване престижа на правосъдната власт. Те са свързани с съответни дейности и решения. ”

Откакто встъпи на поста, Йорданова ката ден приказва за оставката на Гешев, както и че в министерството са постъпили сигнали, свързани с активността на основния прокурор. Но огласени, и то напълно отчасти, са единствено два –  така наречен случай „ Жоси “, както и за отвод на прокуратурата да проверява някакви загадъчно изчезнали от съда търговски каузи.

Възторгът на Йорданова, касаещ решението на Конституционен съд, мълниеносно се придвижи и измежду другите съперници на Гешев. Апологетите на така наречен правосъдна промяна, която никой не може да изясни, само че всеки е чувал за нея, а-ха да получат инфаркт от неспокойствие. Медиите, пропагандиращи ВСР (великата правосъдна реформа), от няколко дни не могат да си намерят място от наслада. Леят се мнения, разбори, изявления на този или оня в обществените мрежи. Цари всеобща еуфория.

Разбира се, както постоянно се случва на въпросните, те не вършат разлика сред внасяне на предложение – от една страна; че то би трябвало да съдържа обстоятелства (а не теории и твърдения) – от друга страна; че ще бъде признато от Висш съдебен съвет за основателно – от трета страна.  Заслужава внимание и позицията на Иван Костов, който съобщи, че това решение на Висш съдебен съвет осветява цялостната им неприспособимост.

Споменавайки Йорданова, няма по какъв начин да не отбележим, че тя отхвърли да се яви на разпит в КПКОНПИ, тъй като „ не е налице законно-обоснована причина за това “. По-просто казано - била министър, не  жител. Така е – къде е тя, къде сме ние – елементарните хорица.

От известно време министър-председателят Кирил Петков твърди, че има информация за хора, които са взели участие в закононарушения, непрестанно приказва и за корупция. В момента, в който прокуратурата предприе изцяло резонното деяние – да изиска информация от него, Петков дефинира дейностите им за пиар.

Но в действителност казусът е различен и е много сериозен – изказванията на Петков се базират на... медийни изявления. По думите му: „ Изготвям лист от лица, които всички ние, като българи, от дълго време приказваме, че са евентуален риск да бъдат основните аргументи за това, че сме с голямо равнище на корупция. Списъкът с всичките тези хора и публикациите, които поддържат тази информация ще бъде импортиран. Трябва да приказваме за какво и по какъв начин до този миг цялата тази информация не е разследвана. Има явен факт, че има фотография с кюлчета и пачки, че Борисов отговори, че има Мата Хари и знае коя е. Прокуратурата не попита коя е тя и тя ли е занесла там кюлчетата и пачките, или са били. Събираме през днешния ден информацията, прокуратурата оттук насетне има два избора – да се изяснява за какво не е направила нищо, или да се задейства ”, съобщи преди няколко дни Петков, като типично в него жанр добави, че е „ благополучен от решението на Конституционен съд за това дали министърът на правораздаването има право да желае оставката на основния прокурор ”.

Вчера Петков занесе на прокуратурата лист с 19 имена на известни персони, за които съгласно него има обществени подозрения за присъединяване им в корупционни и други незаконни схеми. Сред посочените в листата имена са някогашният министър председател и сегашен водач на ГЕРБ Бойко Борисов, както и депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски. " Това са имена, които са обществена информация, имена, които знаете добре ", уточни министър-председателят пред медиите. В листата участват и имената на Петьо Петров-Еврото, Христофорос Аманатидис-Таки, Младен Михалев-Маджо, Румен Гайтански-Вълка и други

„ Имена, които са обществена информация ”, несъмнено е забавно доказателство. Не по-малко забавно е, че едни други обществено известни имена, като Миню Стайков, Ветко и Маринела Арабаджиеви, Николай и Евгения Баневи, както и Иво Прокопиев, съгласно същите медии, които всекидневно развяват някои от нагоре посочените, били непозволено упрекнати, арестувани и/или съдени, тъй като това се случвало поради вендета против тях, поради клюки, видите ли.

Да не забравяме, че предходната година, трима депутати от „ Демократична България “, внесоха законопроект, който заплаши да блокира процедурите по конфискация на нелегално добито имущество за милиарди левове. Тогава Христо Иванов, Атанас Атанасов и Атанас Славов желаеха прекъсване на всички над 700 искови производства на КПКОНПИ, водени против над 1600 лица, като препоръчаните промени касаеха формирани производства и водени каузи против проверявани и обвързваните с тях физически и юридически лица, в това число: Цветан Василев, както и упоменатите към този момент Баневи, Прокопиев, Арабаджиеви, Миньо Стайков, плюс обичания и постоянно представен в последно време от медиите, проглушаващи ушите ни за „ правосъдна промяна ”, Васил Божков.

Свидетели сме на невиждана обстановка, в която министър-председателят на една страна, изисква избрани дейности от прокуратурата, базирайки изказванията си на медийни изявления и отрязъци. По думите на Петков, това са имена, „ говорени в коридори, в коридори, в журналистически следствия “.

Всъщност даже не става дума за „ следствия ”, а за трудове в избрани медии. Правилните медии! И за диалози в коридори и коридори. Само нека най-малко за коридорите не се окаже, че са в някое психиатрично заведение, че напълно ще го втасаме откъм причини и доказателства.

А великата правосъдна промяна дали започва? Как да разберем? Но очевидно промяната на основния прокурор очевидно лишава цялата мощ на реформаторите, заради което въпросните нямат и минута време за нищо друго. Кога ли ще завърши тази нискобюджетна сапунка? Изкушаваща е мисълта какво би последвало, в случай че Иван Гешев си подаде оставката. И не за друго, а тъй като пясъчната кула ВСР завчас ще се разпадне.  

Важното е, че изразът „ една жена сподели ”, към този момент има по-актуална версия – „ една медия написа ”.  

Една медия написа...

Министърът на правораздаването може да желае предварително освобождение на основния прокурор от поста му. Това реши единомислещо Конституционният съд (КС)преди няколко дни. Решението е взето с 10 гласа „ за “, тъй като в постановяването му не е взел участие Янаки Стоилов, който в предходното си качество на длъжностен министър на правораздаването внесе настояването за пояснение на главния закон в Конституционен съд. 

Окрилена от решението на Конституционен съд, правосъдният министър Надежда Йорданова съобщи: „ В най-скоро време ще се задейства процедурата по искане оставката на основния прокурор. Ще подготвим обстоятелства и доказателства, касаещи уронване престижа на правосъдната власт. Те са свързани с съответни дейности и решения. ”

Откакто встъпи на поста, Йорданова ката ден приказва за оставката на Гешев, както и че в министерството са постъпили сигнали, свързани с активността на основния прокурор. Но огласени, и то напълно отчасти, са единствено два –  т. нар. случай „ Жоси “, както и за отвод на прокуратурата да проверява някакви загадъчно изчезнали от съда търговски каузи.

Възторгът на Йорданова, касаещ решението на Конституционен съд, мълниеносно се придвижи и измежду другите съперници на Гешев. Апологетите на така наречен правосъдна промяна, която никой не може да изясни, само че всеки е чувал за нея, а-ха да получат инфаркт от неспокойствие. Медиите, пропагандиращи ВСР (великата правосъдна реформа), от няколко дни не могат да си намерят място от наслада. Леят се мнения, разбори, изявления на този или оня в обществените мрежи. Цари всеобща еуфория.

Разбира се, както постоянно се случва на въпросните, те не вършат разлика сред внасяне на предложение – от една страна; че то би трябвало да съдържа обстоятелства (а не теории и твърдения) – от друга страна; че ще бъде признато от Висш съдебен съвет за основателно – от трета страна.  Заслужава внимание и позицията на Иван Костов, който съобщи, че това решение на Висш съдебен съвет осветява цялостната им неприспособимост.

Споменавайки Йорданова, няма по какъв начин да не отбележим, че тя отхвърли да се яви на разпит в КПКОНПИ, тъй като „ не е налице законно-обоснована причина за това “. По-просто казано - била министър, не  гражданин. Така е – къде е тя, къде сме ние – елементарните хорица.

От известно време министър-председателят Кирил Петков твърди, че има информация за хора, които са взели участие в закононарушения, непрестанно приказва и за корупция. В момента, в който прокуратурата предприе изцяло резонното деяние – да изиска информация от него, Петков дефинира дейностите им за пиар.

Но в действителност казусът е различен и е много сериозен – изказванията на Петков се базират на... медийни изявления. По думите му: „ Изготвям лист от лица, които всички ние, като българи, от дълго време приказваме, че са евентуален риск да бъдат основните аргументи за това, че сме с голямо равнище на корупция.Списъкът с всичките тези хора и публикациите, които поддържат тази информация ще бъде импортиран. Трябва да приказваме за какво и по какъв начин до този миг цялата тази информация не е разследвана. Има явен факт, че има фотография с кюлчета и пачки, че Борисов отговори, че има Мата Хари и знае коя е. Прокуратурата не попита коя е тя и тя ли е занесла там кюлчетата и пачките, или са били. Събираме през днешния ден информацията, прокуратурата оттук насетне има два избора – да се изяснява за какво не е направила нищо, или да се задейства ”, заяви преди няколко дни Петков, като типично в него жанр добави, че е „ щастлив от решението на Конституционен съд за това дали министърът на правораздаването има право да желае оставката на основния прокурор ”.

Вчера Петков занесе на прокуратурата лист с 19 имена на известни персони, за които съгласно него има обществени подозрения за присъединяване им в корупционни и други незаконни схеми. Сред посочените в листата имена са някогашният министър председател и сегашен водач на ГЕРБ Бойко Борисов, както и депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски. " Това са имена, които са обществена информация, имена, които знаете добре ", уточни министър-председателят пред медиите. В листата участват и имената на Петьо Петров-Еврото, Христофорос Аманатидис-Таки, Младен Михалев-Маджо, Румен Гайтански-Вълка и други

„ Имена, които са обществена информация ”, несъмнено е забавно доказателство. Не по-малко забавно е, че едни други обществено известни имена, като Миню Стайков, Ветко и Маринела Арабаджиеви, Николай и Евгения Баневи, както и Иво Прокопиев, съгласно същите медии, които всекидневно развяват някои от нагоре посочените, били непозволено упрекнати, арестувани и/или съдени, тъй като това се случвало поради вендета против тях, поради клюки, видите ли.

Да не забравяме, че предходната година, трима депутати от „ Демократична България “, внесоха законопроект, който заплаши да блокира процедурите по конфискация на нелегално добито имущество за милиарди левове. Тогава Христо Иванов, Атанас Атанасов и Атанас Славов желаеха прекъсване на всички над 700 искови производства на КПКОНПИ, водени против над 1600 лица, като препоръчаните промени касаеха формирани производства и водени каузи против проверявани и обвързваните с тях физически и юридически лица, в това число: Цветан Василев, както и упоменатите към този момент Баневи, Прокопиев, Арабаджиеви, Миньо Стайков, плюс обичания и постоянно представен в последно време от медиите, проглушаващи ушите ни за „ правосъдна промяна ”, Васил Божков.

Свидетели сме на невиждана обстановка, в която министър-председателят на една страна, изисква избрани дейности от прокуратурата, базирайки изказванията си на медийни изявления и отрязъци. По думите на Петков, това са имена, „ говорени в коридори, в коридори, в журналистически следствия “.

Всъщност даже не става дума за „ следствия ”, а за трудове в избрани медии. Правилните медии! И за диалози в коридори и коридори. Само нека най-малко за коридорите не се окаже, че са в някое психиатрично заведение, че напълно ще го втасаме откъм причини и доказателства.

А великата правосъдна промяна дали започва? Как да разберем? Но очевидно промяната на основния прокурор очевидно лишава цялата мощ на реформаторите, заради което въпросните нямат и минута време за нищо друго. Кога ли ще завърши тази нискобюджетна сапунка? Изкушаваща е мисълта какво би последвало, в случай че Иван Гешев си подаде оставката. И не за друго, а тъй като пясъчната кула ВСР завчас ще се разпадне.

Важното е, че изразът „ една жена сподели ”, към този момент има по-актуална версия – „ една медия написа ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР