Виктория Азаренка загатна потенциала си върху клея по време на

...
Виктория Азаренка загатна потенциала си върху клея по време на
Коментари Харесай

РГ: Азаренка оцеля в 3-часов трилър; Квитова с първи успех на клей за сезона

Виктория Азаренка загатна капацитета си върху клея по време на WTA 1000 конкуренциите в Мадрид и Рим, където позволи провали в осминафиналите против младите Аманда Анисимова и Ига Швьонтек. През днешния ден двукратната шампионка от Шлема откри присъединяване си на Ролан Гарос, където е някогашна полуфиналистка, с дуел против Ана Богдан.

В хода на конфликта обратите се трансфораха в постоянно срещано събитие, като значително основно въздействие оказаха волята за победа и по-добрата игра в решителните моменти, с цел да може Вика да се поздрави с крайния триумф след 6:7(7) 7:6(1) 6:2. Във втори кръг за двукратната шампионка от Шлема следва да срещне Андреа Петкович.

Бившата първа ракета на света започва мощно, като преодоля брейкбол, с цел да наложи ритъма си в идните минути, което ѝ донесе внушителна преднина от два пробива. Световната номер 93 от своя страна нямаше никакво желание да се предава и отговори с рибрейк, с цел да провокира цяла вълна от пробиви, като неколкократно осуети опитите на белоруската състезателка да завоюва частта на лично подаване и след възобновяване на паритета, станахме очевидци на законосъобразен тайбрек. Дългият гейм ни предложи честа промяна на водачеството, като в даден миг Вика разполагаше с три поредни сетбола, само че се пречупи и Богдан съумя да реализира поврат, отмъквайки дебютния сет.

Във втората част Азаренка сходно на първата си обезпечи ранен пробив задатък, който за следващ път загуби след рибрейк и паритетът се резервира. Румънката от своя страна не подхващаше непотребни опасности и дочака своя миг в 11-тия гейм, с цел да осъществя основен пробив, който не съумя да затвърди, с цел да се стигне още веднъж до решителната фаза от сета. В тайбрека белорускинята очевидно си беше взела поучения от предходния изгубен, като нито за момент не изпусна водачеството и изравни резултата в обособените елементи.

Двукратната шампионка от Шлема започва стремително с брейк в откриващия гейм на решителния сет, което ѝ разреши да отстрани напрежението от играта си. Впоследствие станахме очевидци на нова замяна на пробиви, но този път печелившата бе Азаренка, като удвои преимуществото си, с цел да завоюва след 2 часа и 58 минути на корта.

В един от ранните мачове за деня на корт №8 се изправиха двукратна полуфиналистка от шампионата Петра Квитова и Ана Бондар. Чехкинята изпита усложнения на старта, само че след това набра скорост и завоюва 11 от последните 13 гейма, с цел да победи след 7:6(0) 6:1. В идната фаза за носителката на две трофеи от Шлема следва да срещне участващата с,,уайлд кард " Дария Савил.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР