Виктория Азаренка стартира с победа новия сезон в тениса. Поставената

...
Виктория Азаренка стартира с победа новия сезон в тениса. Поставената
Коментари Харесай

Азаренка почна с победа

Виктория Азаренка започва с победа новия сезон в тениса. Поставената под номер 8 в схемата беларускиня победи Анна Калинская (Русия) с 6:1, 7:6(8) и се класира за втория кръг на шампионата на твърда настилка УТА 500 в Бризбейн (Австралия) с награден фонд 1.7 милиона $.

Азаренка завоюва след 2:12 часа игра и имаше проблеми единствено във втория сет, който взе след тайбрек с 10:8 точки.

Бившата шампионка от Откритото състезание на Австралия София Кенин (САЩ) стартира подготовката си за шампионата с проваляне. Тя отпадна на старта, откакто загуби от номер 113 в света Арина Родионова (Австралия) с 5:7, 6:7(7) за 2:25 часа.

Американката беше непрекъснато напрегнат по време на подаването си, макар че имаше шансове и в двата сета против Родионова, 34-годишна австралийка, която в никакъв случай не е достигала до топ 100 в света.

Кенин беше сложена под номер 14 място в Бризбейн, подгряващ шампионат за Откритото състезание на Австралия, което стартира на 14 януари в Мелбърн. Родионова стигна до решителен пробив в 11-ия гейм, а по-късно затвори първия сет с ас. Американката доминираше във втората част, пропиля сетбол при 5:3, след което съперничката й направи пробив за 5:4, а в идната част изравни. В тайбрека представителката на домакините изпусна два мачбола, само че съумя да затвори дуела при третата си опция.

По-късно през днешния ден първата ракета на България стартира присъединяване си в конкуренцията с дуел против квалификантката Хулия Риера от Аржентина.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР