Виктор Орбан излиза по-силен от съкрушителната победа на своята националистическа

...
Виктор Орбан излиза по-силен от съкрушителната победа на своята националистическа
Коментари Харесай

АФП: Орбан получи мощен импулс на изборите в Унгария


Виктор Орбан излиза по-силен от съкрушителната победа на своята националистическа консервативна партия в неделните парламентарни избори в Унгария. Това му дава трети следващ мандат като министър председател и свободата да ускорява централизацията на властта и да продължава размяната на удари с Европейски Съюз, разяснява Агенция Франс Прес.

Успехът на най-спорния министър-председател в Европа е решителен: на съвсем всички преброени бюлетини, и със мощна готовност на гласоподавателите, партия ФИДЕС получава 48,8% от гласовете, с съвсем тридесет пункта пред крайнодясната групировка " Йобик ", която изостави ксенофобската изразителност. Този резултат оставя вяра за бъдещото болшинство да завоюва 133 от 199-те места в унгарския парламент и затова ново " безусловно болшинство " от две трети, както през 2010 година и 2014 година, което от своя страна разрешава да се гласоподават конституционни промени.

" Страната е оранжева " (цветът на Фидес), написа на първата си страница в нощта против понеделник Index.hu, един от главните новинарски уеб сайтове на унгарска преса, чийто министър-председател е упрекнат, че задушава плурализма през последните осем години като министър председател. Европейските сътрудници не се втурнаха да поздравяват 54-годишния водач, чиито националистически дитирамби против " имиграционната инвазия ", мултикултурализма и хипотетичната намесата на " Брюксел ", е главоболие за някои от страните членки.

Съюзи

Но Виктор Орбан не е изолиран случай. Този, който издигна от 2015 година стотици километри бодлива тел, с цел да блокира незаконната миграция и оприличава бежанците с терористи, се оказва подсилен от осезаемото сгъстяване на миграционната политика в няколко европейски столици. Вече съдружник с няколко страни от Централна Европа, в това число Полша, в суверенния си кръстоносен поход, съобщи, че желае да работи с Италия и Австрия в съюз на страни, които са враждебни към имиграционната политика.

Във Виена обединението сред консерваторите и крайната десница е на власт от декември. В Рим Лигата на Матео Салвини, крайнодясна формация, е водачът на дясната коалиция, която го докара на власт на 4 март.

" Преобръщането на полезностите и всеобщата имиграция, насърчавани от Европейски Съюз още веднъж са отхвърлени ", зарадва се в неделя в „ Туитър “ лидерката на френския Национален фронт Марин Льо Пен, в духа на поздравленията на водача на опозицията в Холандия, анти-ислямския народен представител Геерт Вилдерс, постоянен клиент на Виктор Орбан в Будапеща.

" Това е приливна вълна за Фидес, която дава на Орбан голяма легитимност заради високата изборна интензивност, в това число в интернационален проект ", съобщи политическият анализатор на Агенция Франс Прес Даниел Хджедъс от обсерваторията за свободите „ Фрийдъм Хаус “ предвиждаща подсилване на " офанзивите към сериозната граница на гражданското общество ".

Списък на враговете

От 2010 година насам партията Фидес разбърка доста от институциите и съперниците на властта в страната, като медиите и правораздаването, само че и стопанската система и културата. Всичко е законно, с помощта на преобладаващото болшинство в Народното събрание и без да бъдат спирани от критици в Европейската комисия и доста интернационалните наблюдаващи.

Преди изборите министър председателят съобщи, че желае да предприеме " морални, политически и правни " ограничения против съперниците си след парламентарните избори. Той разгласи и че има лист с 2 хиляди души, на които е било платено да смъкват държавното управление си. " Ние знаем тъкмо кои са те, знаем имената им, за кого и по какъв начин работят ", посочи той, ориентиран особено към неправителствените организации, финансирани от американския милиардер от маджарски генезис Джордж Сорос, който направи своя изкупителна жертва с цената на акция с антисемитски подмятания.

Новият пакет от ограничения, плануван за интервала след законодателната процедура и наименуван " Стоп Сорос ", възнамерява да таксува Неправителствени организации, " подкрепящи имиграцията ", неразбираема идея. Въпреки дребното болшинство от гласоподавателите, които се афишират в изследвания на публичното мнение за смяна на държавното управление, опозицията не съумя да извлече изгода от тази отмалялост против водача. Осъждайки упадъка на услугите в публичното опазване на здравето, младежката емиграция, съмнителни практики и клиентелизма на кръговета на властта, изключително при потреблението на европейските фондове, и левите, и либералита, разпръснати сред няколко конкуриращи се обединения не наподобяват като надеждни други възможности.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР