Викингите може да са известни като смели войни и завоеватели,

...
Викингите може да са известни като смели войни и завоеватели,
Коментари Харесай

Диетата на викингите подобрява мозъка


Викингите може да са известни като смели войни и завоеватели, само че те са ни оставили нещо, надалеч по-полезно. Оказва се, че тяхната диета е извънредно потребна за битка с деменцията и подобряването на качеството на мозъка, заяви „ Дейли Мейл “.

Класическото скандинавско меню се състои от риба, зеленчуци, плодове, ориз и пили, съпроводени с доста вода и чай.

Често храненето е съпроводено и от умерена консумация на вино. В тази диета е добре да се заобикаля потреблението на кореноплодни зеленчуци, картофи, рафинирани зърна, масло, захар и плодов сок.

Проучване на шведския Каролински институт, изследва по какъв начин се отразява диетата на 2223 души. Оказва се, че придържане към диетата води до по-малък спад на паметта и качествата за мислене.

Оказва се, че възрастните хора, които минават на диетата с високо наличие на зеленчуци и маслиново масло и ниско наличие на месо и млечни артикули, се оправят с 35% по-добре на умствени проби.

„ Тези проби са потребни за установяването на факторите, свързани със здравословното остаряване. Те обаче не могат дефинитивно да отговорят на въпроса, дали характерна диета предотвратява деменцията. Ние обаче продължаваме да изследваме тези благоприятни условия “, съобщи лекар Дейвид Рейнолдс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР