Викарият на малка енория в югоизточна Англия реши радикално проблема

...
Викарият на малка енория в югоизточна Англия реши радикално проблема
Коментари Харесай

Сто паунда глоба за закъснели младоженци

Викарият на дребна енория в югоизточна Англия реши коренно казуса с постоянно закъсняващите младоженци. Той постанова санкция от 100 паунда за забавяне пред олтара, написа „ Таймс “.

Уморен да чака младоженците, които идват да сключат брак в неговата черква, Джон Корбин, не се поколебал да наложи строги ограничения в тази посока. Дори и 10 минути забавяне, могат да костват скъпо съгласно разпоредбите, наложени от викария. Той въпреки всичко е показал малко състрадание към младоженци, които закъсняват, тъй като са попаднали в запушване, или са станали жертва на други непредвидени условия.

Всичко останали обаче би трябвало да си заплащат санкцията, в случай че си разрешат да не спазят оповестения за венчавката час.

Парите се разпределят сред органиста, звънаря и детския хор, които са принудени да стоят и да чакат недисциплинираните младоженци.

От въвеждането на възпитателната мярка, през църквата са минали да се венчаят към дузина двойки и единствено една от тях е била санкционирана. Явно концепцията е добра. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР