Вижте как да преборите упорития навик да сте “в мрежата! Ходенето

...
Вижте как да преборите упорития навик да сте “в мрежата!
Ходенето
Коментари Харесай

Искате наистина да си починете през отпуската? Бъдете offline

Вижте по какъв начин да преборите упорития табиет да сте “в мрежата ”!

Ходенето на почивка в последните най-малко 5 години наподобява напълно друго от това по какъв начин прекарвахме почивките на море преди 10 години. Сега наша компания на плажа, в дискотеката и на всички места, където отиваме по време на скъпата лятна отпуска, са и стотиците ни другари от Фейсбук и Twitter, които държим да са осведомени за всяка наша страст и усещане.

Също не по-малко значимо ни се коства да не изпуснем какво се случва и на тях самите, а и като се прибавят и някои неотложни имейли, свързани с работа…дългоочакваната ваканцията става по-скоро виртуална, в сравнение с действителна.

Предлагаме ви проект за “безболезнено ” бягство от виртуалното пространство или най-малко отчасти изключване от мрежата:

Определете лимита още първоначално

Първо би трябвало да решите какво е оптималното време, което ще прекарвате онлайн. Ключът, обаче, е в това да се придържате към проекта, да вземем за пример влизане в обществените мрежи единствено вечер за половин час.

Когато прекарате известно време офлайн, може да установите какъв брой по-добре се чувствате като не проверявате постоянно статусите на всичките си познати в обществените мрежи. Едно изследване на meQuilibrium разкрило, че 61% от хората изпитват повече злоба, ревнивост, депресираност или неспокойствие при прочитането на статусите на другите хора.

Разбира се, може да сте от щастливците, за които Фейсбук е източник единствено на наслада, само че все пак ще имате повече време и опция за основаване на нови мемоари от почивката, в случай че не я прекарате пред електронните устройства.

Предупредете контактите си за отсъствието си

Това важи най-много за сътрудниците и шефовете ви. Ако те желаят да се свържат с вас за бърза консултация при решаването на проблем, добре е да знаят дали могат да разчитат на това или не и кога биха могли да ви открият.

Помислете с шефа ви кой от екипа може да приема позвъняванията и имейлите на клиентите, с които работите, с цел да получат навременен отговор на запитванията си.

Планирайте какво ще свършите незабавно след връщането си

За да си отпочинете качествено, значимо е да сте спокойни, че няма да заварите безпорядък, като се върнете в офиса. Планирайте доколкото това е допустимо най-неотложните си задания за първата седмица след отпуската.

Бъдете поредни

Когато кажете, че сте офлайн, значи сте офлайн. Ако решите да извършите изключение и започнете да отговаряте на работни имейли в някой от дните на ваканцията, упованията към вас се трансформират и може да станете част от несекваща преписка с сътрудниците или клиентите.

Кой вид перфекционист сте?
Тъжната музика след разлъка е като диалог с другарка
Кои са изгодите от садо-мазо секса
Ефективен началник, без да сте зли: допустимо е!

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР