Виждайки, че Русия губи войната в Украйна, българските модератори на

...
Виждайки, че Русия губи войната в Украйна, българските модератори на
Коментари Харесай

Работят ли модераторите на Фейсбук - България за интересите на Кремъл?

Виждайки, че Русия губи войната в Украйна, българските модератори на Facebook злобно и самоцелно копаят дъното, компрометирайки по този метод огромната концепция на обществената мрежа. Америка и цивилизованият свят може и да оказват помощ на Украйна с оръжие, само че в България Фейкбук/Мета, поради противоречивия си метод на модериране на наличието на български език, действително работи за ползите на Кремъл. България е страна, в която популацията се осведоми най-вече от малките екрани и от обществените мрежи, най-много Facebook. Неслучайно тук е ориентиран съветският хибриден удар. Това е слабото място, което към този момент Съединени американски щати и Европейски Съюз пренебрегват, като разрешават Facebook в България да се трансформира в

съветско хибридно оръжие

Многобройни са случаите, изключително след началото на съветската експанзия срещу Украйна, на безпричинно наложени ограничавания и блокирани профили на изявени български общественици и деятели. Става дума за престижи, критикуващи Путин и съветската инвазия срещу Украйна. Но в това време модераторите на Facebook са прекомерно демократични и благосклонни към явната и отвратителна проруска агитация, която с изключение на лъжи е и развъдник за отявлени фашистки и античовешки послания и заклинания.
През последните седмици обект на странни офанзиви от страна на модераторите на български език на Facebook е и страницата на Атлантическия съвет на България, неправителствена организация, която има позиции за съветското безчовечие в Украйна. Някои изцяло неоснователни рестрикции биват анулирани след това, само че към момента стоят доста неуместни такива. Ето и един сладкодумен образец от последните дни, за който сигнализират атлантиците, а всеки самичък може да си направи изводите.
На 20 май Атлантическият съвет на България споделя на страницата си новината от уеб страницата offnews.bg, озаглавена.

В съпътстващия коментар са вмъкнати думите " рашизъм, съветски варвари и империя на злото. " Към публикацията е приложена и фотография от детонацията, умъртвила почтени цивилни в Украйна.
Какво неестествено и скандално има да бъдат наречени „ варвари “ убийците на почтени, в тази ситуация руснаците. Още по-абсурдно пък е

цензуриране поради „ империя на злото “

Преди съвсем 40 години американският президент Роналд Рейгън назова Съюз на съветските социалистически републики по този знаков метод, а сравнението закупи международна повсеместност. Днес путинова Русия – остатъчния израстък от Съюз на съветските социалистически републики се е трансформирала в действителна империя на злото. Но за българските админи на Facebook това съпоставяне очевидно звучи обидно и недопустимо. Поради това поместеното наличие бе свалено безпричинно от модераторите, оправдавайки се с език на омразата. По-абсурдното е, обаче, както ще видите от приложения скрийншот, че обявата е закрита с претекст " полово наличие ".

 asb_fase.jpg

На 29 май същият скрийншот с митинг е качен на страницата на Атлантическия съвет на България с коментар, че модерирането е стигнало до дъното, а глобата е неоснователна. На 30 май постът още веднъж е докладван и свален от модераторите. Прилагаме скрийншот.

 asb_fase1.jpg

Извадите са за жителите, само че модераторите очевидно обслужват Кремъл, в най-интензивната фаза на съветската хибридна война срещу България.
От Атлантическия съвет разясняват, че деликатно наблюдават, проучват и документират всяко деяние на модераторите. Впечатление прави, че не на всички обжалвания има отговор, а на един свален пост не беше дадена алтернатива за обжалване. Което е знак за субективна интервенция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР