Виждаме постигане на съгласие стъпка по стъпка за съвместно управление

...
Виждаме постигане на съгласие стъпка по стъпка за съвместно управление
Коментари Харесай

Журналистът Емилия Милчева: Правителство на ПП - ДБ с подкрепата на ГЕРБ ще има примка на шията

" Виждаме реализиране на единодушие малко по малко за взаимно ръководство сред ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и Политическа партия - Демократична България. Въпросът е какъв ще е фундаментът на това единодушие? Обща управническа стратегия? Кой я изготвя? На база на цели ще стане ясна и политическата воля за държавно управление... Същинските договаряния се водят зад камерите. Това, което ни се показва, е това, което обществото чака ".  

Това сподели пред журналистът Емилия Милчева. 

И добави, че част от проектокабинета на Политическа партия - Демократична България ще би трябвало да получи утвърждението на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, в случай че има държавно управление с втория мандат с поддръжката на ГЕРБ. 

" Победители и победени в тази обстановка няма. Дори Политическа партия - Демократична България да излъчат държавно управление, подкрепено от ГЕРБ, което да ръководи известно време, то това би бил кабинет с примка на шията. Това е система на съвместен надзор. Същото важи и за ГЕРБ, в случай че излъчат  държавно управление с поддръжката на другите партии ". 

В предаването " Нещо повече " журналистът уточни, че са вероятни неприятни изненади като да вземем за пример - да не се реализира единодушие за фигурите в държавното управление, макар че и двете сили схващат добре, че в случай че не се реализира единодушие, силата на реакционния шовинизъм ще има напредък. 

По думите ѝ на страната ни ѝ би трябвало министър председател с разсъдък и храброст. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР