Виждаме две политически сили, които се противопоставят една на друга.

...
Виждаме две политически сили, които се противопоставят една на друга.
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Войната в Украйна ще продължи дълго, нашата военна помощ вече е предоставена

Виждаме две политически сили, които се опълчват една на друга. На страната обаче ѝ е нужно държавно управление. Губи се скъпо време в непотребни разногласия. Време е България да има постоянно държавно управление, с цел да има страната своята вероятност. България няма потребност от постановки, а от действителни дейности, не трябва да се протака повече. Това съобщи служебният министър на защитата Димитър Стоянов  Димитър Стоянов Димитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 година в Свиленград.   През 1986 година приключва в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10313
Президентът няма да чака дълго време преди да връчи първия мандат. Може това да стане идната седмица, акцентира той.

„ Не мога да се оплача от средствата, избрани за защита. Заложените средства са 1.85 от Брутният вътрешен продукт. Има задоволително средства за финансови разноски и за рационализация, уповавам се те да не бъдат орязани. Моето предпочитание е те да не се пипат. Така ще има действителна опция да се сключат най-малко три контракта за възстановяване на боеспособността на Българската войска. Планираме да модернизираме пехотата. Време е за пускане на плановете за Сухопътни войски “, изясни военният министър.

Министър Стоянов бе безапелационен, че Министерство на защитата и служебният кабинет в никакъв случай не са предложили да се предават нашите изтребители МиГ на която и да е страна. „ Никъде не е записано, че други ще охраняват въздушното ни пространство. По-добре с ръждясали съветски доспехи, в сравнение с без доспехи “, акцентира той. Военният министър регистрира, че придобиването на нова авиационна техника лишава доста време (до 8 години). Правим всичко допустимо за редовността на изтребителите ни, с които разполагаме сега “, увери той.

На въпрос за това дали е нарушавано въздушното ни пространство, Димитър Стоянов  Димитър Стоянов Димитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 година в Свиленград.   През 1986 година приключва съобщи, че от 2 август до в този момент не е записано. „ Еър полисинг не може да се извършва с ракетно-зенитно комплекси, тъй като би трябвало да има образен контакт с задачата “, посочи той.

„ Военната помощ за Украйна към този момент е предоставена. Към момента не виждам какво в допълнение може да се даде. Ние би трябвало да имаме техника в запас, също така се нуждаем от аварийни елементи за нашата съветска техника. Цинизъм е да се приказва за триъгълните покупко-продажби. Грешка беше да се остави страната ни с съветско съоръжение, а не да се модернизира със западно. Триъгълната договорка на словаците им коства над 700 млн. лв.. Спекулира се, че служебният кабинет не е извършил решението на Народно събрание по отношение на военната помощ за Украйна. Изготвили сме отчет и към този момент сме го предавали “, изясни военният министър.

„ Няма да има заместващи платформи. Ако ние предоставим друга техника, това ще значи, че ние ще се лишим от качества. Предоставили сме това, което е належащо, както и съоръжение, на чието срокът на валидност изтича до 3 години “, посочи той.

„ Тази война ще продължи дълго. Победа за Украйна ще значи възобновяване на териториалната и целокупност, само че дали Русия ще е удовлетворена. Никой не може да каже, по кое време ще свърши тази война. Ясно е, че няма да е скоро. Има действителни рискове този спор да разрасне към пълномащабна международна война. Има опасности за страната ни, само че директна опасност – няма “, сподели още министърът на защитата.

Попитан какво ще съобщи на наследника си, министър Стоянов съобщи: „ Приемственост. Надявам се, че ще продължи модернизацията на Българската войска, както и да не се орязват обществени придобивки на военнослужещите “.

На въпрос дали би приел да бъде министър и в постоянен кабинет, той съобщи: „ Не бих се обвързал с партийно предопределение “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР