Виждам известна прибързаност в събитията, например от ВСС и включително

...
Виждам известна прибързаност в събитията, например от ВСС и включително
Коментари Харесай

Председателят на Висшия адвокатски съвет: Без главен прокурор в България ще настане хаос

„ Виждам известна припряност в събитията, да вземем за пример от Висш съдебен съвет и в това число в чуването на основния прокурор, което не беше довършено “, сподели ръководителят на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев в ефира на бТВ.
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 444
„ Намирам сходна позиция с тази на членовете на Висш съдебен съвет, които сметнаха, че би трябвало да се отсрочи чуването, с цел да се изчерпат всички доказателства в този развой “, добави той. 

По думите му топката в този момент е в президента и всички разисквания във Висш съдебен съвет и предлагането за премахване на основния прокурор би трябвало да се изследват деликатно от правния отдел на президентството.

„ Когато указът бъде подписан, тогава ще бъдат прекъснати пълномощията и би могло да се приказва за имунитети, само че имунитетите на магистратите са по принцип като такива, а не тъй като са основни прокурори или висши съдии “, сподели още Дерменджиев.

По думите му неналичието на фигура на основен прокурор в България ще докара до безпорядък. Решението е в ограничението на пълномощията му, счита той.

Дерменджиев разяснява, че войната в прокуратурата и сред нея и политиците няма да завърши с отстраняването на.

„ Нещата са насъбрани задоволително. Под повърхността има процеси, които текат и не разбираме и те ще ескалират в допълнение в някоя посока “, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР