виж галерията Операцията по изваждането на 12-те деца и техния треньор

...
виж галерията
Операцията по изваждането на 12-те деца и техния треньор
Коментари Харесай

Светът следи операцията по изваждането на блокираните в пещерата деца, наш журналист с детайли от мястото

виж галерията Операцията по изваждането на 12-те деца и техния треньор по футбол от пещерата в Тайланд, където са блокирани от 23 юни, стартира, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. " Днес е огромният ден. Момчетата са подготвени да посрещнат всички провокации ", сподели губернаторът на провинция Чианг Раи Наронгсак Осатанакорн. Той дава отговор за спешния щаб. За да извадят 13-те души от пещерата са пратени 13 задгранични водолази, пет тайландски водолази, пет морски пехотинци, добавя " Ройтерс ".

Спасителните екипи от 3-4 дни са репетирали изваждането на момчетата. Операцията обаче може да отнеме 3-4 дни. Но може и още през днешния ден в 21 ч. локално време (10 ч. източноамериканско време, 17 ч. българско време) да бъде изваден някой, сподели ръководителят на избавителните действия. Момчетата ще бъдат изваждани поетапно, като всяко едно ще е придружавано от двама водолази. Единственият метод за изваждането им е през тъмни и тесни пасажи, цялостни с тиня и вода и със мощни течения и при въздух, в който кислородът не доближава. Момчетата и техният треньор обаче са подготвени да се гмуркат.

Пловдивският журналистът Панчо Благоев, който живее в Тайланд, следи обстановката и посредством фейсбук рпофила си споделя какво тъкмо се случва:

" Рано сутринта в пещерата влязоха екип от водолази -13 от чужбина и 5 морски тюлени от тайската войска. 13 коли за спешна помощ и 50 души спомагателен медицински личен състав бяха дислоцирани край изхода на пещерата. На медиите беше подредено да се изтеглят на 2 км от изхода.

Семействата са осведомени, сподели губернаторът и разясни, че решението за старт на интервенцията е взето поради наближаващата стихия и значителни дъждове, което ще усложни оптимално интервенцията по спасяването на децата и треньорът им. На фотографията: Треньорът на футболният тим с едно от момчетата. Графики 2 и 3: Пътят на момчетата на открито "...
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР