виж галерията Мащабен ремонт започва в сградите на образователния кампус, в

...
виж галерията
Мащабен ремонт започва в сградите на образователния кампус, в
Коментари Харесай

Ремонтират сградите на образователния кампус, в който ще се помещава компютърното училище

виж галерията Мащабен ремонт стартира в постройките на просветителния кампус, в който ще се обитава новото учебно заведение по компютърно програмиране и нововъведения. Реконструкцията стартира от солидната четириетажна сграда на общежитието, което ще се преобрази изцяло преди тази есен да подслони бъдещите IT експерти и техните преподаватели.

Строителните действия включват слагане на топлоизолация на стени, хидроизолация на покрива, замяна на остарялата и амортизирана дограма и ново енергоефективно осветяване. Ще бъдат ремонтирани още отоплителната и електрическата съоръжения.

Освен въвеждането на всички нужни ограничения за енергийна успеваемост, ще бъдат актуализирани и обзаведени всички вътрешни пространства. Те ще се трансфорат в съвременни независими стаи за възпитаници и жилища за гостуващи и непрекъснато пребиваващи преподаватели и компютърни експерти от страната и чужбина.

Основен ремонт ще претърпи още столовата за хранене на приземния етаж на постройката. На първия етаж на постройката ще бъдат обособени още фитнес и общи зони за отдих и отмора.

Общежитието е една от общо четирите здания, които с обширния двор тази есен ще се трансфорат в най-модерния учебен кампус в целия Югоизточен район на страната.

Ремонт ще бъде осъществен още на постройките на физкултурния салон, образователната компания по програмиране и на пространствата в образователния корпус, които ще се трансфорат в модерни образователни зали, лаборатории, езикови кабинети и съвременен компютърен център.

Просторният двор и алеите на бъдещия кампус също ще бъдат актуализирани и ще дават повече зелени пространства и зони за спорт, релакс и лекции навън.

Създаването на Професионална гимназия по програмиране и нововъведения е по концепция на кмета Димитър Николов, в отговор на нуждата от ново професионално обучение в последните години, насочено към потребностите на бизнеса.

В IT гимназията ще се учи интензивно непознат език в професионално направление " Компютърни науки “, специалности " Програмно обезпечаване “ и " Приложен програмист “. Във всяка от тях ще се учат съвсем всички модерни програмни езици Java, C, C++, JavaScript,.NET. Освен създаване на програмен продукт, хардуерен дизайн, киберсигурност и облачни технологии, учениците ще получават познания и умения в технологиите на бъдещето – роботика и изкуствен интелект.

Училището по програмиране ще отвори порти още тази есен. В него могат да аплайват възпитаници от цялата страна, приключили седми клас през образователната 2017/2018 година Първият банкет за образователната 2018/2019 година ще бъде разгласен за общо 104 възпитаници, разпределени в 4 паралелки със период на образование 5 години като концепцията е в идващите 2 образователни години броят им да се усилва.

Повече за гимназията по компютърно програмиране и изискванията за банкет за образователната 2018/2019 година може да намерите тук или на електронната поща на учебното заведение: [email protected]
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР