Виетнамският автомобилен производител VinFast и правителството на американския щат Северна

...
Виетнамският автомобилен производител VinFast и правителството на американския щат Северна
Коментари Харесай

Виетнамската VinFast строи завод за електромобили в САЩ за $4 милиарда

Виетнамският авто производител VinFast и държавното управление на американския щат Северна Каролина оповестиха сключване на меморандума за съгласие за основаването на първия цех за произвеждане на VinFast в Северна Америка. Компанията има намерение да вложи до 2 милиарда $ във първата фаза на плана, създавайки над 7 хиляди работни места.

Подразделението на най-големия конгломерат във Виетнам Vingroup съобщи, че възнамерява да влага 4 милиарда $ в първия си фабричен комплекс в Съединени американски щати. Строителството би трябвало да стартира тази година, откакто компанията получи нужните разрешителни и се чака да бъде приключено до юли 2024 година Първоначалният потенциал на завода ще бъде 150 000 единици годишно.
 Виетнамски електрически автомобили нападат пазара в Америка и Европа
Виетнамски електрически автомобили нападат пазара в Америка и Европа

Два модела екологични автомобила пуска през 2022 година компанията VinFast

" Чрез разполагането на индустриална база навръх американския пазар, VinFast е в положение да стабилизира цените и да понижи времето за доставка на продуктите, правейки нашите електрически транспортни средства по-достъпни за клиентите ", сподели Нгуен Тхи Тху Туй, заместник-председател на Vingroup и основен изпълнителен шеф на VinFast Global.

VinFast стартира да приема предварителни поръчки по целия свят за два електрически SUV за доставките да стартират през четвъртото тримесечие. Президентът Байдън сподели, че инвестицията на VinFast, която ще сътвори повече от 7000 работни места, е " последният образец за неговата икономическа тактика в деяние ".

Това ще бъде първият авто цех в Северна Каролина и най-голямото събитие за икономическо развиване в историята на щата, сподели губернаторът в изказване.

Превозните средства, които ще се създават на обекта, включват VinFast VF 9, 7-местен напълно електрически състезателен автомобил (SUV) и VinFast VF 8, 5-местен, напълно електрически средноразмерен SUV.

VinFast съобщи, че цените за неговия състезателен автомобил VF8 стартират от 41 000 $ в Съединени американски щати. За съпоставяне, всъдеходът на Tesla се продава за към 63 000 $. VinFast възнамерява да продаде 42 000 електрически транспортни средства по целия свят тази година.
 Снимка 340167
Източник:

VinFast залага главно на американския пазар, където се надява да се конкурира с одобрените автомобилни производители и започващи компании с налични електрически SUV и модел за лизинг на акумулатори.

VinFast, учредена през 2017 година, се трансформира в международен производител на първокласни коли. Със седалище в Ханой, компанията има съвременно оборудване за произвеждане на коли в Хайфон, Виетнам, което ще има потенциал да създава 950 000 транспортни средства годишно до 2026 година

В последно време VinFast развива световни интервенции в Съединени американски щати, Канада, Германия, Франция и Холандия. В момента компанията дава гама от EV артикули в родния си Виетнам, в това число електроскутери, електрически рейсове и електрически коли, система за зарядни станции и решения за зелена сила.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР