Виетнамски и американски компании днес подписаха споразумения за общо 12

...
Виетнамски и американски компании днес подписаха споразумения за общо 12
Коментари Харесай

Сделки за 12 милиарда долара бяха сключени при посещението на Тръмп във Виетнам

Виетнамски и американски компании през днешния ден подписаха съглашения за общо 12 милиарда $ при визитата на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Ханой, съобщи ДПА.

 © Българска телеграфна агенция
Договорите включват две авиационни покупко-продажби, оценени на 2,1 милиарда $, в които вземат участие двете най-големи виетнамски самолетни компании - Виетнам еърлайнс (Vietnam Airlines) и Виетджет еър (Vietjet Air).

По-рано през днешния ден Тръмп беседва с виетнамския министър председател Нгуен Суан Фук, пред който се оплака от комерсиалния дисбаланс, достигнал 28,6 милиарда $ към края на септември тази година, по данни на американското Бюро за броене на популацията.
" Трябва да се грижим са нашите американски компании и за американските служащи и евентуално държавните управления преди мен не са харесвали тематиката, не са разбирали тематиката - нещо не беше наред - защото има толкоз доста проблеми, свързани с комерсиалния дисбаланс``, сподели Тръмп.
Той предложи на Виетнам да купува американски ракети и друга военна техника, с цел да понижи комерсиалния дисбаланс.

" Ние вършим най-хубавата военна техника и самолети и всичко, което може да се назове ", означи Тръмп и добави, че качеството на ракетите е изключително положително. " Ракетите са в категория, до която никой даже не се приближава ", акцентира американският президент.

Той се срещна с виетнамските водачи тази заран, след което излетя за Манила за срещата на високо ниво на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) и в Източноазиатската среща на върха.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР