Виетнамската компания VinFast продължава силния си старт в автомобилното производство като спазва

...
Виетнамската компания VinFast продължава
силния си старт в автомобилното
производство като спазва
Коментари Харесай

Хeчбекът Opel Karl Rocks продължава като VinFast Fadil - видео

Виетнамската компания VinFast продължава силния си старт в автомобилното производство като съблюдава обещанието си по отношение на моделната си гама. Третият модел на компанията след всъдехода и седана показани по време на автосалона в Париж тази есен беше обещан като световен стилен автомобил и вече е налице.

Виетнамците не си играят на дребно и купиха лиценз за производството на модела Karl Rocks от Opel. Немците прекратяват производството на модела в края на следващата година, само че той ще продължи да “живее ” във Виетнам и ще се прави в купеният от GM негов цех в Ханой от VinFast. Не учудващо заради тази причина, че двигателят на виетнамизираният немски автомобил ще бъде взет от градския малък автомобил Chevrolet Spark.

Премиерата на VinFast Fadil мина в централния парк на Ханой, където през днешния ден и утре VinFast организира акция, предлагаща резервиране за закупуване на машини по тяхната себестойност. На тези купувачи, които се включат колата ще коства 336 милиона донги /25 000 лева/, а по-късно ще струва 423 милиона (31 200 лева).



Външн “виетнамчето ” се разграничава от немския си оригинал единствено с емблемите и надписите на радиатораи откъм гърба. Габаритите на колата са 3676×1632×1495 мм, междуосието възлиза на 2385 мм. Главни конкуренти на новия модел в страната ще бъдат Hyundai Grand i10, Kia Morning и Toyota Wigo.

Топ-версията предлага шест предпазни въздушни възгалвници, медия-център със седеминчов екран, подържащ Android Auto и Apple CarPlay. Максималният размер на багажника при сгънати задни седалки е 1013 л.

Вместо моторът 75 к.с. на немската кола, виетнамската има четирицилиндров мотор 1.4 л (98 к.с., 128 Нм), смесен с вариатор. Механична предавателна кутия не се предвижда.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР