Виетнам отчете рекордно висока температура, като в северната централна част

...
Виетнам отчете рекордно висока температура, като в северната централна част
Коментари Харесай

Виетнам регистрира рекордно високи температури

Виетнам регистрира рекордно висока температура, като в северната централна част на страната метеорологичната станция мери 44,1 градуса по Целзий, съобщи Агенция Франс Прес.


Южна Азия се задъхва от гореща вълна през по-голямата част от април, като прилежащите страни също записаха рекордни температури.

Времето във Виетнам е друго от север до юг, само че цялата страна навлиза в най-горещите летни месеци.

Рекордната температура от 44,1 градуса по Целзий е измерена в закритата станция Хой Суан в северната централна провинция Тхан Хоа, заяви Националният център за хидро-метеорологични прогнози.

Цифрата счупи предходния връх на страната от 43,4 градуса по Целзий, регистриран на 20 април 2019 година в регион Хуонг Кхе в централната провинция Ха Тин.

" Това е притеснителен връх в подтекста на климатичните промени и световното стопляне ", съобщи специалистът по климатичните промени Нгуен Нгок Хуй от столицата Ханой.

" Смятам, че този връх ще се повтори неведнъж ", сподели той.

" Той удостоверява, че рисковите климатични модели се оказват правилни. "

Учените настояват, че световното стопляне изостря неподходящите климатични условия, като в скорошен отчет на Междуправителствената експертна група по изменение на климата към Организация на обединените нации се предизвестява, че " всяко повишаване на световното стопляне ще ускорява голям брой и едновременни рискове ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР