Вие сте загрижен стопанин и като такъв сме сигурни, че

...
Вие сте загрижен стопанин и като такъв сме сигурни, че
Коментари Харесай

8 съвета как да направите кошара на заека си вкъщи

Вие сте угрижен собственик и като подобен сме сигурни, че желаете най-хубавото за заека си. За да бъде вашият дребен домакински любим благополучен и в сигурност, е значимо да се уверите, че жилището му дава отговор на неговите потребности. Избирайки вярната кошара и поддържайки я вярно, вие можете да допринесете за положителното положение на заека си. Има доста неща, за които би трябвало да помислите, по тази причина събрахме нашите най-хубави хрумвания за дом на вашия нов домакински любим.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

 infomax-logo-50-15-HW

 infomax-logo-50-15-HW

Ако се погрижите тези неща да се изпълнят ще осигурите на заека си ужасно място за живеене.

Изберете вярното място

Първо: къде би трябвало да поставите заека си в кошарата? За зайците и морските свинчета, които живеят на открито, е належащо да бъдат предпазени от атмосферните въздействия. Това значи да изберете място, което е предпазено от преобладаващия вятър, и да разположите кошарата по този начин, че да избегнете течение и влага.

Освен отбраната от неприятни метеорологични условия е значимо да се уверите, че през лятото на домашните ви любимци не им е прекомерно горещо, по тази причина пазете кошарата от директна слънчева светлина. Идеално е безшумно и умерено място, което не се смущава от котки или кучета.

Уверете се, че е задоволително огромна

Лесно е да се подцени пространството, което да осигурите за заека си. Що се отнася до размерите на зайчарника, той би трябвало да е задоволително висок, с цел да могат зайците да се изправят на задните си крайници и да имат задоволително място за главата си – ориентировъчно това значи най-малко 60 см. На дължина кошарата би трябвало да е задоволително огромна, с цел да може вашият заек да направи най-малко три скока, което за множеството зайци е към 4 метра дължина.

Чудесно е да осигурите още по-голям дом от този. Ако отглеждате два заека дружно, кошарата ще би трябвало да е задоволително огромна, с цел да могат и двамата да лежат изпънати и да си обезпечат персонално пространство.

Създайте условия за положителни взаимоотношения сред спътниците

Както зайците, по този начин и морските свинчета са общителни същества и ще бъдат най-щастливи, когато се отглеждат с най-малко един приятел от същия тип. За да сте сигурни, че приятелите съжителстват в естетика, кошарата би трябвало да е освен задоволително огромна за всички участници, само че и да е устроена по този начин, че те да се схващат без стрес. Осигуряването на повече от една купичка за храна и вода може да помогне за попречване на издевателството, а към тези запаси би трябвало да има задоволително пространство, с цел да се усещат вашите домашни любимци сигурни.

Създайте уютно място за спане

Трябва да подсигурите на заека си зона за отмора. Също като нас, те желаят да имат обособени места за спане, хранене и тоалетна. В кошарата би трябвало да има уютна „ спалня “, където те да се усещат в сигурност и да могат да се сгушат, с цел да спят. За да поддържате тази зона топла през зимата, можете да употребявате топлинна поставка или добре увита бутилка с гореща вода.

 10 метода да покажете на заека си, че го обичате 8 съвета по какъв начин да извършите кошара на заека си у дома

Осигуряване на задоволително качествено спално долни дрехи

Постелките ще поддържат топлината и комфорта на вашите космати другари, тъй че е значимо да осигурите огромно количество от тях, изключително в студеното време. Ако изберете първокачествен абсорбиращ материал за постелята на заека си, той също ще води влагата и ще улесни поддържането на кошарата чиста и суха. Има доста разновидности на постелки, сред които да избирате, и те се разграничават по това какъв брой са комфортни и абсорбиращи.

Почиствайте я усърдно и постоянно

Важно е да почиствате постоянно кошарата на заека си, с цел да поддържате косматия си другар благополучен и здрав. Всеки ден правете бърз преход, с цел да почистите тоалетните зони и да отстраните очевидните боклуци, като да вземем за пример неизядената прясна храна, а по-късно почиствайте кошарата по-обстойно един път седмично. Въпреки това може да се наложи да вършиме по-често изцяло разчистване, в случай че в кошарата стане мръсно, изключително в случай че имате няколко домашни любимци, които живеят дружно.

За да поддържате кошарата допустимо най-свежа, можете да употребявате спрей, който защищава от микроби и бактерии, както и понижава миризмите на домашните любимци.

Дръжте я надалеч от земята

Ако кошарите се намират непосредствено на земята, те елементарно се подмокрят и влагата може да проникне в жилищното пространство. Повдигането на кошарата оказва помощ да запазите дома на заека си чист и изсъхнал, а също и да го предпазите от мраз. Много кошари са проектирани по този начин, че да са издигнати малко над земята.

 заека си 8 съвета по какъв начин да извършите кошара на заека си у дома

Уверете се, че тя е предпазена от хищници

Гладните хищници, като лисиците, могат да надушат домашния ви любим, когато е в градината ви, по тази причина би трябвало да положите старания да се предпазите от тези хищници. Ключов съвет е да се уверите, че вратите са крепко закрепени – можете даже да употребявате катанец, с цел да сте сигурни, че ще опазите заека си от лисиците! Ако кошарата има повдигащ се похлупак, би трябвало да се уверите, че и той е добре закрепен. Кошарата би трябвало да е здрава, а телта да е задоволително постоянна, с цел да може да се дъвче. Дори хищникът да не може да проникне вътре, за вашия домакински любим може да бъде ужасяващо да го види да се доближава, по тази причина се уверете, че има поделение, в което да се скрие и което е оградено от всички страни.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР