Вие сте стар приятел на Китай. През последните години под

...
Вие сте стар приятел на Китай. През последните години под
Коментари Харесай

Си Дзинпин се срещна с президента на Габон Али Бен Бонго

„ Вие сте остарял другар на Китай. През последните години под Ваше управление Габон интензивно търси път за развиване в сходство с действителностите си и се стреми към непоклатимост и икономическо развиване. Държавното създаване реализира значим прогрес. Като откровен другар на Габон, ние откровено ви пожелаваме по-голям прогрес “, съобщи китайският ръководител Си Дзинпин по време на среща с президента на Габон Али Бен Бонго, който е на посещаване в Пекин.

Си Дзинпин посочи, че идната година се навършват 50 от установяването на дипломатически връзки сред Китай и Габон и през този интервал то се развива устойчиво. На фона на интернационалните промени двете страни се поддържат взаимно, следвайки общите си ползи и международната правдивост. Задълбоченото и непрестанно напредване на китайско-габонските връзки дават отговор на общите и дълготрайни ползи на двете страни и служат като образец за създаване на общественост на споделена орис, добави Си Дзинпин.

Си Дзинпин уточни, че в миг, когато се наслагват голям брой провокации и рецесии е нужно Китай и африканските страни да засилят солидарността и съдействието между тях. „ Те би трябвало да продължат и развиват духа на китайско-африканското другарство, да се придържат към петте правилото за спокойно взаимно битие и главните правила в интернационалните връзки, да се опълчват на хегемонизма и политиката на силата, както и на намесата във вътрешни работи на други страни, и да придвижват установяването на общественост на споделена орис. „ Китай е подготвен посредством своето лично развиване да даде на Африка благоприятни условия за развиване и трансформира китайско-африканското прагматично съдействие в образец “, съобщи той.

Али Бен Бонго уточни, че Габон поддържа изрично политиката за „ един Китай “, самодейностите „ Един пояс, веднъж “, за световно развиване, световна сигурност и за основаване на общественост на споделена орис. Между Габон и Китай има високо политическо доверие. Габон е признателен за оказваната от Пекин дълготрайна помощ и ролята му за подпомагане на икономическото развиване и индустриализацията на страната. „ Приветстваме китайски компании да вземат участие в построяването на промишлена зона в Габон и сме подготвени да предоставим удобна бизнес среда “, съобщи Али Бен Бонго.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР