„Вие сигурно сте полудели”, със сигурност това е бил възгласът

...
„Вие сигурно сте полудели”, със сигурност това е бил възгласът
Коментари Харесай

ДА! Lili Pham: стилен азиатски фюжън на жълтите павета - slava.bg

„ Вие несъмнено сте полудели”, сигурно това е бил възгласът на мнозина, когато видяха по какъв начин, точно на пандемията и затварянето на заведенията, претенциозният ресторант за азиатски фюжън Lili Pham се реалокира в края на март на жълтите павета, сред Корсо и Арбат, против съветската църква и зае мястото на испанско заведение за тапас, което по този начин и не потегли нещо като 6 години.

Големите витрини на тогавашната изложба Кати в подножието на политбюровската кооперация откриват панорама към двуетажния ресторант, който беше преподреден в азиатски ретростил. От „ испанското” минало са останали шарените плочки на необятното стълбище, автентично разграничено с дървени колони. Стените са с лофт концепция, тоест внасят една доза американщина. Дебелата ламперия в маниера на старите класни заведения на Пекин, Хонконг, Сайгон основава положително предчувствие за идната среща с микса от кухни от Далечния Изток.

Особено при гледката на някои от масите с вътрешния им въртящ се кръг за фирмите, които си вземат по доста неща и всеки опитва от всичко, напълно в духа на азиатската традиция. И интериорно, и кулинарно Изтокът е показан без несъразмерната показност на японските ни заведения за хранене, само че и без простащината на китайските у нас. Странно е по кое време ли българските бизнесмени най-сетне ще схванат, че и двата разновидността стопират авансово клиентите, които търсят усета на Азия, показан по един незадължаващ метод.

Е, откри се най-сетне и подобен образец, освен това в центъра на центъра на София. Балансът, както се и поставя на нещо азиатско, е реализиран. Това важи и за менюто. То е изпъстрено с китайски, тайски, японски, виетнамски, близкоизточни, само че и европейски претекстове. Нашата композиция от испанско гаспачо за старт и сьомга терияки, направена сносно, се оказа много приятна, с изключение на напълно действителен фюжън. Разбира се, показана по този начин, както се сервира и се чака на усет в Европа. Също значим баланс.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР