Видяхте тенденция в TikTok за рициново масло? Защо да го втривате в очите си е лоша идея

...
Но десетки TikTokvideos са отишли ​​още една крачка напред, като
Коментари Харесай

Но десетки TikTokvideos са отишли ​​още една крачка напред, като твърдят, че чрез втриване на маслото върху клепачите, миглите и под окото, то помага за лечение на сухота, подуване, катаракта , лошо зрение и дори глаукома.

Една жена каза, че след две седмици употреба не е необходимо да носи толкова често очила за четене, докато друга каза, че това предотвратява прогресирането на очна инфекция.

Сега лекарите в САЩ казаха, че маслото „няма да проникне и да разтвори или поправи нещо“.

Те предупредиха, че някои нестерилизирани бутилки по рафтовете на магазините може дори да причинят дразнене или инфекция ако се постави директно в окото.

„Рициновото масло не е лек за всичко. Ако имате притеснения за очите си, трябва да посетите оптик“, д-р Ашли Брисет, говорител на Американската академия по офталмология.

Здравните работници, които бръкнат в носа, са по-склонни да хванат COVID, предполага проучването

Тя каза, че не могат да дават препоръки, тъй като проучванията, които разглеждат ефектите на капки за очи, които съдържат рициново масло върху сухота в очите и блефарит, са с ниско качество, включващи малък размер на извадката и без контролни групи.

Д-р Вики Чан, практикуващ оптик в Лос Анджелис добави че рициновото масло няма ефект върху състояния, които засягат вътрешността на очната ябълка.

Те включват катаракта - състояние, свързано с възрастта, което причинява замъглено зрение - поплавъци, и глаукома, която възниква, когато течността се натрупа и уврежда зрителния нерв.

Д-р Брисет добави, че пренебрегването на ранните симптоми на глаукома или изчакването да се види, рициновото масло подобрява състояния като катаракта, може да доведе до трайна загуба на зрението или усложнения при операция.

Вместо това ядете здравословна балансирана диета; премахване на целия грим преди лягане; носенето на слънчеви очила на открито и редовните очни прегледи са алтернативни начини за поддържане на здравето на очите.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР