Видяхме цар да става премиер и да се сдружава с

...
Видяхме цар да става премиер и да се сдружава с
Коментари Харесай

Руска или шведска тройка са Янев, Софиянски и Петков? frognews.bg

Видяхме цар да става министър председател и да се сдружава с хора от БСП/БКП, която го изгони от страната след 9 септември 1944 година Не ни подмина и парадокса пожарникар-грубиян да ни бъде министър председател над 10 години и да бъде преизбиран три пъти, макар, че закова България на последното място в Европейски Съюз по всички индикатори, сързани с живота на хората. По всички!

 

Тези образци на парадокса са на първо четене, действително са доста повече.

И ето в този момент пред нас застава Стефан Янев, някогашен боен, някогашен длъжностен министър председател – два пъти, който си направил партия и желае да взе участие в ръководството на страната. Амбициите му – неразбираемо от кое място подклаждани, са да бъде още веднъж министър-председател, само че постоянен.

 

И какво научаваме в последно време, принудениот някои условия да слушаме и гледаме безличните му и скучни изяви? Човекът си намерил приятели, които го поддържат и желае дружно да правят чудеса там, където от дълго време следите им са оставили само неприятни спомени…

 

Интересна композиция се е получила: Стефан Янев, съюзен със Стефан Софиянски и подсилен обществено от Румен Петков.

 

Софиянски съставлява Съюза на свободните демократи. Дясна партия, която стои на радикални демократични правила, отхвърля по едно и също време комунизма и национализма.

 

АБВ (Алтернатива за Българско Възраждане) е учредена през 2014 година от президента Георги Първанов. Председател на АБВ е Румен Петков. Партията АБВ се основава като опция на задкулисието в политиката, опция на лобизма и подмяната на законните, демократични механизми при взимане на политически и управнически решения. Георги Първанов и Румен Петков – опция на задкулисието и лобизма? А плонжовете пред Путин и Митрофанова? А масонската ложа „ Слънце – Ориент “? Подобно комбиниране е непостижимо даже за Бени Хил и идиотските небивалици на Рачков…

 

„ Български напредък “ се е оповестила за националноконсервативна политическа партия. Според Даниела Дашева, член на управлението партията ще се яви на изборите с партии-съмишленици - " Свобода ", Партия на зелените и Земеделски национален съюз. Нещо, което малко на брой българи са запомнили. Но пък е необятно известна клюката, че партията на Янев е план на президента Румен Радев. Вярно или не – хората приказват. А може би на Янев му се желае да е по този начин...

 

Нашите висши чинове по този начин и не запомниха израза на съветския ген. Лебед: Генерал политик, е все едно евреин – еленовъд.

 

Прибавете към болните упоритости на „ фуражката " Янев, болните упоритости на Софиянски, който вареше синя ракия и упоритостите на Румен Петков, именуван от някои плевенчани „ пикаещия във фонтани “ и ще получите микс, рисков за вашето здраве.

 

***

Знаете ли, че има уебсайт с вицове за Софиянски? Ето нещо оттова.

Журналист към Софиянски:

- Вярно ли е, че се криете от правораздаването?

- Нагла неистина! Винаги съм подготвен да отделя 2 % от комисионните.

 

Три кифлета спорят в чалготека. Едната споделя:

- Моят баща може да купи най-малко два столични квартала.

Другатасе смее:

- Моят мъже да купи половин София, в случай че изиска.

- Е да, но баща не я продава, - затапила ги третата.

 

Та какво е в действителност съчетанието Янев, Софиянски, Петков? Ако вземем под внимание позициите за газа, войната в Украйна и АЕЦ – нещата клонят към съветска тройка с десни лозунги. Но в случай че човек се довери на съботното си въображение, асоциацията с шведската тройка ще събере причини... С благословията на Първанов, естествено.

 

***

„ Формацията („ Български напредък “) е обект на нездравословен интерес и се цялостни със странни партийни парчета и компрометирани персони. Кадровите решения са доста значими, тъй като в последна сметка концепциите се осъществят от хора. Ето за какво, реших, че няма по какъв начин да бъда част от този план, посредством който аз, в персонално качество, не мога да извърша главния си ангажимент, т.е. не мога да подсигурявам, че няма да бъдете излъгани и предадени за следващ път “, написа Ралица Симеонова, считана за „ дясна ръка “ на Стефан Янев.

 

„ Аз не пожелах да върша компромис със съвестта си и към този момент не съм част от Контролния съвет на Политическа партия “Български напредък ”. Думи на Леона Асланова, дещеря на социолога Юри Асланов.

 

Честито на заблудените овце, известни още като български избиратели…

 

Емил Азар

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР