„Видях си блока“, възкликна с удивление 7–годишната Нанси Георгиева след

...
„Видях си блока“, възкликна с удивление 7–годишната Нанси Георгиева след
Коментари Харесай

Млади и стари на опашка пред Виенското колело в Пловдив ВИДЕ...

„ Видях си блока “, възкликна с учудване 7–годишната Нанси Георгиева откакто слезе от виенското колело, на което в продължение на месец пловдивчани могат да се возят. Още преди обед опашка от родители и малчугани се изви пред Окото, инсталирано на площад „ Централен “. Всички с усмивка и неспокойствие чакаха ред, с цел да видят града от 33 метра.



И до момента в който децата храбро прекрачваха прага, то някои родители изпитваха същински смут от височини, само че в името на щастието на хлапетата се престрашиха да се извисят нависоко. Сред тях е и Елена Мирчева, която споделя, че за сина й е била огромна наслада, само че тя самата е стискала зъби, тъй като не обича височини.



Но не всички преодоляха страховете си. 3-годишната Нора се качи в кабинката, съпроводена от своя татко Христо Монов. Майка й обаче остана да ги гледа изпод и да запечата момента със смарт телефона си. „ Изобщо не я беше боязън щерка ми. Следващият път майка й би трябвало да се качи с нея – достраша я “, отсече Христо Монов. „ Малко духа, другояче е доста хубаво “, добави друго семейство. Според Катерина Христозова, която се качи на виенското колело с племенницата си, освен гледката е изключителна, само че и кабинките са обезопасени добре.



Атракцията, която провокира огромен интерес измежду пловдивчани, обаче съумя да разбуни духовете в града незабавно след монтирането си. Общински съветници от ГЕРБ излязоха със мнение, че мястото не е уместно за Окото, а самото оборудване може да повреди настилката.



" И в други страни има такива колела на централни места и хората ги посещават постоянно. Не виждам нищо неправилно “, сподели Теодора Нанева. И другите пловдивчани считат, че площад „ Централен “ е най-правилното място, тъй като повече хора ще могат да се качат на виенското колело, а и да видят целия град отвисоко.



Цената за 6 минути обиколка е 10 лв.. По мотив Деня на детето входът за хлапетата е безвъзмезден, само че не за всички. Такса не се заплаща единствено за тези, които са до 8 години или високи до 1,2 м. Затова и част от родителите се отхвърлиха да се качат. „ Трябва да платим 30 лева за всички “, сподели една от майките.



Виенското колело е високо 33 метра, разполага с 24 кабини и тежи 48 тона.











Честит Ден на детето!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР