Видинската света митрополия обяви регионален конкурс, посветен на живота и

...
Видинската света митрополия обяви регионален конкурс, посветен на живота и
Коментари Харесай

Видинската света митрополия обяви регионален конкурс

Видинската света митрополия разгласи районен конкурс, отдаден на живота и делото на екзарх Антим Първи. Конкурсът е под мотото " Ще бъда благословен, в случай че възкръсне България за нов свободен живот ". Той е за стихотворение, роман, есе, рисунка или кинофилм, изясни Мария Ангелова, секретар на Митрополията.
" Има интерес към състезанието, който е разгласен от Видинската митрополия. Целта му е да увековечи делото на първия и многозаслужил български екзарх (от 1872), изтъкнат политик, държавник и видински митрополит, останал в историята най-много като герой за независимостта на Българската черква и за усилване на нейната роля като обединител на народа. В състезанието могат да вземат участие хора от 5 до 105-годишна възраст в следните категории: 5-7, 7-11, 11-19 и над 19 години. Всеки участник може да взе участие с по едно авторско произведение в категория ", сподели тя.
Победителите, класирани на първо, второ и трето място във всяка възрастова категория ще получат награди. Специална премия ще връчи Видинската митрополия, Фондация " Читалище " и сдружение " Будители " в област Монтана. Предвиждат се и поощрителни призове. Медийният сътрудник, списание " Читалище ", което тази година ще означи своята 150-годишнина, ще разгласява наградените произведения.
Всеки участник би трябвало да изпрати до 1 декември 2022 година своята творба на имейл: или на адреса на митрополията-Видин 3700, ул. " Баба Вида " № 11, отбелязвайки трите си имена, прецизен адрес и телефон за връзка.
Повече информация може да се потърси на телефон 0898 713 342 - Мария Ангелова.
Отчитането на състезанието ще стане в навечерието на Рождество Христово. Резултатите ще бъдат оповестени на страницата на митрополията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР