Видин. Има инвестиционно предложение за изграждане на цех за производство

...
Видин. Има инвестиционно предложение за изграждане на цех за производство
Коментари Харесай

Ваньо Костин, кмет на Община Чупрене: Има инвестиционно предложение за изграждане на цех за производство на патрони на мястото на взривилия се завод в Горни Лом

Видин. Има капиталово предложение за създаване на завод за произвеждане на патрони на мястото на взривилия се цех в Горни Лом, сподели за Радио „ Фокус “ – Видин Ваньо Костин. Той добави, че се предлага на мястото на взривилия се цех „ Миджур “ да се изградят две здания – завод за асемблиране на патрони и контролно изпитвателна станция.
„ Предстои да се организира публично разискване. Държавни институции също би трябвало да се произнесат по направеното капиталово предложение, належащо е разработване на Подробен устройствен план. Инвестиционното предложение е на „ Миджур Манеджмънт Кънстракшан “ ЕООД. Не мога да кажа – това нов притежател ли е или остарелия притежател на цех „ Миджур “. Знам, че споделят, че няма да се занимават с утилизация на мини “, съобщи кметът на Община Чупрене Ваньо Костин. В предлагането е посочено, че в цеха за асемблиране на патрони ще работят 41 съществени служащия на една промяна от 7 часа. В контролно изпитвателната станция – 5 служащия. Производителността съгласно капиталовото предложение до общината е 2,5 милиона броя годишно от всеки вид.
На 1 октомври 2014 година в някогашния цех за муниции „ Mиджур “, благосъстоятелност на Валери Митков, избухва гърмеж. Загиват 15 души, други трима са ранени, а постройките са изцяло унищожени. Заводът е благосъстоятелност на акционерното сдружение „ Видекс “. Две години по-късно делото за гърмежа влезе в Окръжен съд – Видин. Подсъдимите за гърмежа в цех „ Миджур “ край село Горни Лом са четирима. Палма Иванова, контрольор по сигурността на труда, и притежателят на завода Валери Митков, чийто наследник също почина при детонацията, са подсъдими за причиняване на гибел при професионална несъобразителност. Престъпление по работа, съгласно държавното обвиняване, са направили някогашният шеф на работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) в Министерство на вътрешните работи Божидар Василев и Ивелина Бахчеванова, която е някогашен началник на дирекция в „ Международна следена търговия и сигурност “ в Министерство на стопанската система и енергетиката.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР