Видимо зад кампанията на хотелиерите Чиста е!“ няма комуникационна кампания

...
Видимо зад кампанията на хотелиерите Чиста е!“ няма комуникационна кампания
Коментари Харесай

Комуникационен експерт: Проблемът на туристическия бранш е, че все някой друг му е виновен

Видимо зад акцията на хотелиерите „ Чиста е! “ няма информационна акция и не насочва нужните послания. Да забележим по какъв начин ще стартира в четвъртък, само че главно е неналичието на тактика - няма данни за качеството на водата, какъв брой туристи са обезпокоени. На образно ниво  - какво значи, че се влиза с облеклата в морето, дали тези хора са влезнали непринудено?

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Александър Христов, ПР специалист.

Лошо няма да се вършат старания, въпросът е до каква степен са професионални.

 
Основният минус на нашия туризъм е самият артикул. В момента, който той бъде усъвършенстван, успеваемостта на акциите ще се усили от единствено себе си. Добрата акция единствено прави неприятните качества на един артикул още по-известни. Първо би трябвало да се погрижим за качествата на продукта, а след това за акцията.
Посланията, които са насочат от сектора, са извънредно опростени. Иска се работа отвън рамките на един месец и един сезон.

Един отрасъл не мрънка, че няма държавна политика. Туризмът непрекъснато се оплаква - дъжд, Ковид, липсва на държавна помощ. Парите за държавна реклама би трябвало да дойдат откакто този артикул бъде задоволително добър.

През годините сме виждали и положителни и не толкоз положителни реклами на България като туристическа дестинация. Ако не са свършили работа, би трябвало да се види каква е мотивацията на потребителите на туристически услуги да дойдат за първи път и след това да повторят. Това е пътят и една акция може да помогне едвам откакто подобрим качеството.

 
Мит е, че положителният артикул няма потребност от реклама. Колкото по-добър е, толкоз по-бързо хората ще се уверят в качествата му.
Съществена част от информацията за една туристическа информация се предава от уста на уста, в обществените мрежи, което ни дава опция да се върнем обратно и да кажем, че би трябвало да повишим информираността на потребителите, а държавната политика може единствено да помогне.

На старта на тази акция може би няма връщане обратно, съветът ми е да опитат с по-целенасочени послания, да приключат този сезон и за идващия да проучат какви туристи идват у нас, за какво идва и тогава да подходят още веднъж.

Проблемът на туристическия ни отрасъл е, че всяко лято все някой други ни е отговорен.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР