Видеосистемата ВАР ще бъде използвана само за ясни и очевидни

...
Видеосистемата ВАР ще бъде използвана само за ясни и очевидни
Коментари Харесай

Влиянието на ВАР ще бъде ограничен в Шампионската лига

" Видеосистемата ВАР ще бъде употребена единствено за ясни и явни неточности, когато бъде въведена в Шампионската лига през тази седмица ", сподели шефът на съдиите в УЕФА Роберто Розети. Много от недоволствата по отношение на ВАР има в немската Бундеслига и в други шампионати.

Розети се надява, че това няма да се случи в Шампионската лига с нова технология, която цели да оказва помощ на видеоасистентите. " ВАР ще се намеси единствено, когато има доказателства за ясна и явна неточност в четири вида обстановки, които трансформират мача - голове и нарушавания водещи до гол, подозрения за наказателни удари и нарушавания за дузпи, директни червени карти и неверно присъждане ", съобщи Розети.

Var in Champions League to kick off.
Uefa briefing for media here in Rome at the Congress, led by Uefa Chief Refereeing Officer Roberto Rosetti pic.twitter.com/nIaj0tTcUh
— Tancredi Palmeri (@tancredipalmeri) February 6, 2019 " Ще се преглеждат голове, маркирани след фаул по време на атакуващата фаза, или от засада. Най-новата 3D технология ще помогне да се дефинира дали е настъпило състояние на засада. Убедени сме, че ВАР ще бъде от изгода за нашите надпревари, защото това ще обезпечи скъпа помощ за длъжностните лица и ще ни разреши да понижим неправилните решения. По време на процеса на обзор на място, телевизионните фенове ще бъдат осведомени от графики, а ще има и графики, показани на екраните на стадионите, с цел да могат почитателите да схванат какво решение е взето ", добави той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР