Видеоклип в TikTok за сексуалното съгласие бе затрупан с коментари

...
Видеоклип в TikTok за сексуалното съгласие бе затрупан с коментари
Коментари Харесай

Режисьор обвини TikTok за обидни коментари във видеото си

Видеоклип в TikTok за половото единодушие бе покрит с мнения от мъже, обвиняващи дами в хипотетично нахлуване, написа Би Би Си.

Много от тях загатват Андрю Тейт, спореният инфлуенсър, който беше неразрешен от няколко платформизаради своите мизогинистични възгледи.

Двуминутното видео от акаунт с към 1700 почитатели е гледано повече от 1,2 милиона пъти.

Неговата създателка Емелин Хартли споделя, че има вяра, че логаритмите на TikTok провокират повече ненавист към видеото.

Хората, употребяващи TikTok, получават наличие въз основа на композиция от видеоклипове, които преди този момент са харесали и които хора като тях са гледали и коментирали.

От TikTok споделят, че женомразието е неразрешено в платформата.

„ Насоките на нашата общественост категорично го дефинират като омразна идеология и ние сме кристално ясни, че не желаеме такова наличие на нашата платформа “, сподели представител.

Той добави, че е премахнал повече от 100 коментара от видеоклипа на Хартли, което съгласно него е дребна част от оставените.

Хартли показа, че е открила, че е невероятно да реализира пряк контакт с някого от платформата, с цел да получи помощ.

„ Нямаме потенциала или работната мощ, с цел да отговорим на всички мнения “, сподели тя.

„ Помислих си „ какво направих? Направих видео, което оказва помощ на насилниците “, терзае се тя.

Тя споделя, че е виждала други видеоклипове в TikTok, които са били затрупани с обидни мнения, в които основателят приканва за лайкове и позитивност.

Оригиналният видеоклип на Хартли, Keep Breathing, беше дълъг 18 минути и е изработен през 2018 година с финансиране от разнообразни локални организации в Дарби и подсилен от Британския кино институт.

Това е измислена история, включваща двойка, спореща в асансьор за предходен полов контакт, преплетена с ретроспекции към вечерта, в която се е случила.

И двамата са пили алкохол, срещнали са се в нощен клуб и е имало недоразумения по какъв начин ще се приберат и дали мъжът ще остане с дамата.

Въпреки това клипът, който тя разгласява в TikTok през септември, включва единствено разногласието на двамата, а не контекстуалните ретроспекции.Когато Хартли се опитвала да добави обособен видеоклип с тях, те били неведнъж премахваниот TikTok.

Сега към този момент тя е съумяла да показа подтекста, само че споделя, че към момента има доста мнения, които са обидни към дамите.

Въпреки че обмисля премахването на видеоклиповете, госпожа Хартли споделя, че е удовлетворена, че е решила да показа това наличие.

„ Не скърбя, само че се пробвам да се ориентирам по какъв начин да отговоря “, сподели тя.

„ Някои от мненията бяха градивни, няколко души трансформираха мнението си, до момента в който отговаряха един на различен. Мисля, че това е значимо “, показа тя.

Консултантът по обществени медии Мат Навара сподели, че логаритъмът на TikTok действа въз основата на рекомендации, като се основава както на предходната активност на обособения консуматор, по този начин и на други като тях, с цел да сервира ново наличие, с което индивидът също е евентуално да се ангажира.

Това го задържа в платформата за по-дълго и по-често, което е добре за рекламодателите и затова е добре и за рекламните доходи на TikTok.

„ Това значи, че в случай че това наличие е било забелязано, ангажирано и харесано от група консуматори, които са да вземем за пример почитатели на Андрю Тейт, тогава е евентуално това наличие да се покаже на още повече хора, които са от този вид консуматори, “ той сподели.

Създателят не може да спре този трен, откакто е в придвижване, тъй като няма надзор върху самия логаритъм и има лимитирани благоприятни условия за докладване на проблеми, добави Навара.

През юли беше обявено, че Meta, която има Фейсбук и Instagram,ще направи логаритъма си по-подобен на този на TikTok,вместо да дава приоритет на наличие от сметки, които хората към този момент следват.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР