Видеоклип от врачанското спешно отделение взриви социалните мрежи в последните

...
Видеоклип от врачанското спешно отделение взриви социалните мрежи в последните
Коментари Харесай

Протест пред болницата във Враца след смъртта на жена пред Спешното отделение

Видеоклип от врачанското незабавно поделение взриви обществените мрежи в последните часове
Още по темата
Протест пред болничното заведение във Враца в късния следобяд във вторник, откакто 44-годишна жена от село Пудрия умря след дълго очакване пред Спешното поделение, заяви.

Събралите се врачани желаеха да изкажат възмущението си от случилото, упорстват за бистрота при следствието на случая, както и за прецизни правила. Протестиращите се организирали в обществените мрежи.

" Видях във Фейсбук и съм покъртен, наскърбен и разгневен. Не може да е по този начин. Една жена умря пред очите ни и никой не се трогна. Нямаше ли кой да излезе и да се помогне?! Това ли беше най-важното - ЕГН-то? В тази обстановка може да бъде всеки от нас. Така ще е до момента в който лечебните заведения са търговски сдружения ", разяснява Ивайло Попов.



Очевидецът на нещастието пред Спешното Иван Илиев, който снима късия клип и го разгласява в обществените мрежи, споделя, че младата жена е била в доста тежко положение, само че, вместо незабавно да бъде призната, се е наложило да чака пред регистратурата, с цел да й бъде изработен тест за Covid-19.

Болната е била с дребния си наследник и приятеля си.

" Жената беше в количка с едно детенце. Видимо в доста неприятно положение, главата ѝ увисваше обратно. Сестрата на регистратурата стартира да разпитва мъжа, дай ми персоналната карта, тя има ли тест за Коронавирус, той, индивидът, беше и обезпокоен - изпусна портмонето, разхвърчаха се документи. Каза ѝ не виждаш ли, че тя умира, сестрата взе да ѝ прави проби ", описа Илиев пред bTV.

Медицинската сестра Виктория Христова обаче съобщи, че е спазила процедурата.

" Човекът пристигна. Каза, че дамата е със затруднено дишане и е пристигнал със личен транспорт, тъй като то ЦСМП са му отказали. Трябваше да я записвам, направих ѝ тест. Ако тази жена я вкараме и е умряла без да е записана, тогава къде е виновността? Той сподели, че е от няколко дни това нещо. Да, може би съм се забавила, само че не мисля, че виновността е моя в случай, че те толкоз време са я държали у дома ", изясни тя.

Христова към този момент е подала молба за овакантяване и добави, че съжалява за случилото се.

От болничното заведение във Враца дефинираха случая като неприемлив.

" Медицинските дейности са приоритет, а не персонални карти. Това отношение просто би трябвало да изчезне, не е обикновено да има такова отношение към човек, който търси помощ ", съобщи шефът на болничното заведение доктор Петър Керемедчиев.

Три институции започнаха инспекции по случая - прокуратурата, РЗИ и ИА Мецински наздор.

Трагедията за фамилията на умрялата Миглена е огромна. 6-годишният й наследник остава кръговиден сирак, защото татко му е умрял преди няколко години от онкологично заболяване. След гибелта му дамата се среща с сегашния си другар и двамата съжителстват на фамилни начала. Именно той е довел Миглена в МБАЛ-Враца, когато положението й се е влошило.

Към момента не е ясно кой ще поеме грижите за момченцето, само че това най-вероятно ще са родителите на умрялата жена, които живеят във врачанското село Пудрия.

 Стопкадър: Нова тв
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР