Видео уроците за деца от първи до четвърти клас вече

...
Видео уроците за деца от първи до четвърти клас вече
Коментари Харесай

Уроците в образователната платформа Уча.се вече и с жестов превод

Видео уроците за деца от първи до четвърти клас към този момент са налични с жестов превод в уеб страницата на просветителната платформа Уча.се. Те покриват целия образователен материал за деца в начален стадий на образованието си по български език, математика, околен свят, роден край, индивидът и природа и индивидът и обществото.

Чрез тази самодейност се цели обезпечаване на достъп до обучение за глухи деца, като такова нормално липсва точно поради неналичието на жестов превод на уроците. Заедно с това по този метод се популяризира и самият жестовия език и доближава до повече хора, както и се улеснява работата на родители и учители, които преподават на глухи деца и могат да употребяват видеоматериалите.

Кампанията " Уроците на Уча.се на жестов език " се реализира със съдействието на " Stray Sheep " и Академия за глухи деца " Анди и Ая ", като в идващ стадий следва да бъде преведен и образователният материал за възпитаници от пети до седми клас. По-лесен достъп до обучение В България няма публични данни за това какъв брой наброява глухото общество, само че по неофициални има над 8000 глухи деца и младежи от общо към 120 хиляди глухи души. Това значи, че огромна част от тях (които са във възрастовия диапазон от 1-4 клас) ще получат по-пълноценен достъп до обучение, като в платформата под формата на къси, интерактивни и цветни видеоуроци се показва образователният материал.

Доколкото, задачата на акцията е точно да се обезпечи наличие на жестов език, което да може да обърне тази наклонност и да направи уроците занимателни, а не непостижими и за глухите деца. Едновременно с това, съществуването на жестов превод на видео материалите съставлява опция за научаването му от хора, които не го познават, а видеата с жестов превод са още един инструмент на родители, логопеди, педагози и ресурсни учители при подготовка или работа с глухи деца и младежи.
Реклама
Това е следващата взаимна самодейност на " Stray sheep " и Академията за глухи деца " Анди и Ая ". През декември и във връзка Коледа те проведоха с съществена цел да се набере финансиране за активността на Академията, в която експертите да не престават да образоват глухи деца, развивайки отзивчивите им умения, логическото мислене и творчеството. Преводът - от деца за деца Жестовият превод, който участва във видеоуроците, също е изработен по метод, който носи обръщение. Видеата са преведени от деца на възраст сред 12 и 18 години и специалисти по жестов език.

Преводът на видеата се реализира посредством техника, наречена двустепенен жестов превод, изясняват уредниците - зад камерата застава чуващ жестов преводач, който слуша текста, подава го на глухото дете, а то единствено по себе си преобразява наличието на урока на понятен и забавен език за своите връстници.

Жестовите разказвачи неслучайно са глухи деца и младежи, допълват те. Кампанията има за цел да ги даде за образец на връстниците им и да окуражи всички възпитаници да следват фантазиите си и да учат уроците си с интерес.
Свързани публикации Режисьорките от Иран са на фокус в MENAR 2023 13 януари 2023, 06:49 Как Пловдив стана ентусиазъм за италианската художничка Мелания Тома 3 януари 2023, 07:58 Светлана Бахчеванова, фотографката на измененията 9 декември 2022, 06:19 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Наталия Бекярова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР