Видео, излъчено по иракска телевизионна станция и разпространено в проирански

...
Видео, излъчено по иракска телевизионна станция и разпространено в проирански
Коментари Харесай

Видеото претендира да покаже израелско-руски изследовател, отвлечен в Ирак

Видео, излъчено по иракска телевизионна станция и публикувано в проирански обществени медии, претендира да покаже израелско-руснак откривател, за който се твърди, че е бил похитен в Ирак

ByERIC TUCKER Associated Press и ABSEWELL Associated Press 13 ноември 2023 година, 18:02

ВАШИНГТОН -- Видео, излъчено на иракчанин телевизионна станция и публикуван в проиранските обществени медии в понеделник, с цел да покаже израелско-руска изследователка, за която се твърди, че е била отвлечена в Ирак, първия симптом на живот след изгубването й преди съвсем осем месеца.

Нито една група не е поела отговорност за отвличането на Елизабет Цурков. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели по-рано тази година, че тя е арестувана от могъщата иракска милиция Катаеб Хизбула, подкрепяна от Иран. от видеото, оповестено в понеделник. В него Цурков приказва на иврит с арабски надписи, като приканва за старания за нейното освобождение и за преустановяване на войната в Газа, акцентирайки, че видеото е направено след изненадващата офанзива на Хамас в Израел на 7 октомври.

< p class= " Ekqk nlgH yuUa lqtk TjIX aGjv " > Видеоклиповете на пандизчии, предопределени да документират доказателство за живот, постоянно включват изказвания, принудени от похитителите, или изказвания, направени по различен метод под насила.

Говорител на фамилията на Цурков сподели в изказване: „ Окуражаващо е да забележим това видео с доказателство за живота, което беше ясно снимано през последните седмици. Въпреки че не можем да разясняваме казаното от Елизабет, ние оценяваме, че това е значима стъпка в процеса да я върнем вкъщи при фамилията й. “

Цурков 37-годишната докторантка, чиято работа се концентрира върху Близкия изток и по-специално Сирия и Ирак, изчезна в Багдад, иракската столица, през март, до момента в който правеше изследване за докторската си степен в Принстънския университет. Тя е влезнала в страната с съветския си паспорт, защото Израел и Ирак нямат дипломатически връзки.

Дни след изгубването й локален уеб страница заяви, че иракските управляващи са задържали ирански жител по отношение на нейното похищение. В него се споделяше, че Цурков е бил похитен от централния квартал на Багдад Карада и че иранското посолство в иракската столица упорства мъжът да бъде освободен и да бъде депортиран в Иран.

След като Нетаняху разгласи обществено за отвличането на Цурков през юли, иракското държавно управление разгласи, че е почнало следствие по въпроса, само че не заяви никакви резултати.

___ < /p>

Сюел оповестява от Бейрут.

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР