Видео документира прострелването на млад сирийски бежанец на българо-турската граница.

...
Видео документира прострелването на млад сирийски бежанец на българо-турската граница.
Коментари Харесай

Сирийски бежанец е прострелян на българската граница, показва видео. МВР отрича.

Видео документира прострелването на млад сирийски емигрант на българо-турската граница. Българските управляващи отхвърлят сходна информация.

Случаят е от 3 октомври, само че в този момент за първи път се разгласяват в границите на взаимно следствие сред няколко международни медии - " Lighthouse Reports ", " Свободна Европа ", " Le Monde ", " Sky News ", " ARD " и " The Times ".

На тях се вижда по какъв начин 19-годишният сирийски жител Абдула Ел Рустум пада на земята, откакто патрон минава през ръката му и се забива в гърдите му. Това се случва наоколо до оградата на българо-турската граница. Мъжът претърпява три интервенции - две в Турция и една в Сирия - и оцелява на косъм.

Той твърди, че е бил прострелян от български гранични чиновници, откакто са хванали групата му да влиза незаконно в страната и са я върнали назад в Турция.

„ Преминахме границата на България към 7-8 сутринта. И вървяхме в България 5-6 часа. След което бяхме задържани от българската полиция. Те ни претърсиха. Бяха единствено мъже. Взеха ни телефоните, партите и всичко, което имахме “, споделя Абдула Ел Рустум пред " Свободна Европа ".

След като са били върнати назад на турската страна, сред групата с мигранти и служителите на реда избухва спор. Ел Рустум твърди, че граничните чиновници са претърсвали дамите от групата по " полов " метод.

Сирийците стартират да хвърлят камъни и предмети по българската страна. А минути по-късно се чува мощен изстрел. Моментът е сниман с мобилния телефон на един от мигрантите, само че на фрагментите не може да се види ясно лицето, което стреля. На тях обаче се вижда автомобил, подобен с тези на българската гранична полиция.

`Пред
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР