Вход свободен в Двореца на културата и спорта във Варна

...
Вход свободен в Двореца на културата и спорта във Варна
Коментари Харесай

Треньорът на националите преди Евро 2023 по спортна акробатика: България не е имала такъв силен състав от години

Вход свободен в Двореца на културата и спорта във Варна за шампионата във възрастовите групи от 12 до 15 октомври и за Европейското за мъже, дами и младежи от 18 до 22 октомври

„ От години България не е имала подобен мощен, хетерогенен състав. Разполагаме с доста качествени, стимулирани състезатели. Този факт вдъхва успокоение, че това е бъдещето на спортната акробатика в България. “ Това съобщи старши треньорът на националния тим на България по спортна акробатика преди старта на Европейското състезание във Варна.
Шампионатът на Стария континент е от 18 до 22 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна. Преди това по традиция ще се организира и конкуренцията при по този начин наречените " ейдж групи " - от 12 до 15 октомври.

„ Отделно – мога да се гордея, че разполагам със сериозен треньорски състав, най-вече от млади треньори “, добави старши треньорът. Драгомир Драганов изрече и специфични благодарности към българина, основал мощната английска акробатична школа и първи треньор на националния тим на Англия. „ Благодарен съм и на господин Матей Тодоров – дълготраен шеф на английската федерация по гимнастика. Той е неразделно до мен, взе участие във всички лагери и споделя своя извънреден опит “, съобщи Драгомир Драганов за скъпата поддръжка от определяния за най-уважаван треньор в международната акробатика български експерт.

„ Приятели на спортната акробатика, заповядайте и подкрепете българския състав “, прикани треньорът на България.
Официалното разкриване на 12-ото Европейско състезание в „ ейдж групите “ е на 12 октомври от 14,30 часа в Двореца на културата и спорта, а надпреварите не престават всеки ден до 15 октомври.

Общо 16 български акробати ще вземат присъединяване в 31-ото Европейското състезание. В конкуренцията за мъже и дами ще разчитаме на смесената двойка Елена Босилкова/Жулиен Шайков и на две мъжки двойки - Панайот Димитров/Георги Стоянов и Григор Рашев/Любомир Василев.
При младежите ще участваме с две смесени двойки - Калина Терзийска/Кристиян Ангелов и Милица Смоленска/Андрей Христов, както и с две женски тройки - Петя Георгиева/Маринела Иванова/ Емили Йорданова и Ралица Терзийска/Виктория Пешева/София Линкова.

След контролно съревнование в Бургас бе одобрен и поименният състав на националния тим в декларираните типове, с които ще взе участие България в 12-ия Европейски шампионат за възрастовите групи. 20 български акробати ще се състезават във възраст 11-16 година а още 18 родни гении ще вземат участие във възраст 12-18 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР